* *
Danes je 17 dec 2017, 04:58

Časovni pas: UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 61 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 08 avg 2004, 11:34 
Odsoten
vstopil v forum

Pridružen: 30 jun 2004, 22:27
Prispevkov: 239
The CCD's in digital cameras may have some flaws where certain pixels may be "on" when they shouldn't be. These pixels show up when the camera heats up or when using long exposures. Here's an extreme example of my camera's hot pixels (and some dead pixels) before I sent it in to be fixed. The picture should be completely black, but some pixels have the wrong value and are various colors. Some newer cameras are actually set up to block hot pixels so they don't show up in pictures.

Slika


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 08 avg 2004, 11:34 
Odsoten
napreduje v forumu

Pridružen: 02 apr 2004, 14:05
Prispevkov: 509
uff...zdej sm tko naredu:
1. iso200, f/5.6, 1min - 0 dead pixels, 1 hot pixel
2. iso 200, f/5.6, 7min - 0 dead pixels, 1400+ hot pixels
3. iso200, f/5.6, 1min - 0 dead pixels, 14 hot pixels

torej iz tega sklepam, daljse kot je, vec pikc je --> pregrevanje. in ko sm tretjic spet ponovil isto kot v prvem poskusu, mi nardi vec pikslov... :roll:

na uni fotki (1min cas) se vidi samo belo pikico, na uni fotki ki ima daljsi cas...pa pikice vseh barv...

PS: kako je z garancijo ce sm spremenu firmware? :?


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 08 avg 2004, 11:53 
Odsoten
Lahko že verjamete v nasvet
Uporabniški avatar

Pridružen: 07 okt 2003, 14:21
Prispevkov: 1917
weatherphotos je napisal/-a:
PS: kako je z garancijo ce sm spremenu firmware? :?

Jaz mislim, da bi ti morala propast, ker je to en tak hud poseg v delovanje kamere. Ampak če daš originalni firmware nazaj gor, pol newem kako bi oni lahko ugotovili kaj si imel prej gor, tko da po mojem ni panike ;)
Vsekakor pa poročaj, ker je to precej aktualna zadeva.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 09 avg 2004, 01:15 
Odsoten
napreduje v forumu

Pridružen: 02 apr 2004, 14:05
Prispevkov: 509
hmm...zdej sm iz canon-ove strani potegnu tist firmware, pa updejtal 300-tko. kako naj vem ce je zdej notr original? pise "Firmware Ver. 1.1.1" isto kot je prej pisalo. A je mogoce opcija "custom functions" izginila?

thx :wink:


PS: (da jst to nesem na servis z garancijo cimprej...tile hot piksli mi bodo zivce pozrli :oops: )


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 09 avg 2004, 08:27 
Odsoten
Svetovalec v resnih temah
Uporabniški avatar

Pridružen: 25 nov 2003, 11:11
Prispevkov: 2124
Kraj: na relaciji med Dovjem, Ljubljano in Pekingom
ja, v menijih kaze ista stevilka verzije... Upam, da si dal vse custom funkcije na default, hkrati pa ti je sigurno izginila opcija custom funkcij...

To je seveda ob predpostavki, da si uspesno opravil instalacijo firmwarea.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 10 avg 2004, 15:47 
Odsoten
napreduje v forumu

Pridružen: 02 apr 2004, 14:05
Prispevkov: 509
Matty je napisal/-a:
ja, v menijih kaze ista stevilka verzije... Upam, da si dal vse custom funkcije na default, hkrati pa ti je sigurno izginila opcija custom funkcij...

To je seveda ob predpostavki, da si uspesno opravil instalacijo firmwarea.

Vse uspesno opravljeno, samo zakaj vse najprej na default? ups :oops:


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 15 avg 2004, 08:04 
Odsoten
Lahko že verjamete v nasvet
Uporabniški avatar

Pridružen: 05 jun 2004, 13:07
Prispevkov: 1357
Kraj: Koper
moj nasvet: naredi se neumnega in zahtevaj popravilo v garanciji :)


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 15 avg 2004, 12:22 
Odsoten
Vreden zaupanja

Pridružen: 29 sep 2003, 15:07
Prispevkov: 7545
Kraj: Že kje/Morska decva
Eh, jaz sem mojega s popravljenim firmwareom odnesel na servis in jim prijazno rekel, da to nima nič za opravit z napako in da bog ne daj, da bi kaj okoli garancije težili. Sicer je pa res, da menjava vzame le nekaj minut ...

A.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 avg 2004, 14:02 
Odsoten
napreduje v forumu

Pridružen: 02 apr 2004, 14:05
Prispevkov: 509
sam ne stekam, zakaj naj bi dal vse na default predno sem dal original firmware cez nazaj. Sej lahko spet ruknem crack gor, pa dam na default, pol pa spet nazaj original.
Sam ne stekam kje je fora dat na default, sej ga povozi :?

In ta problem nima nobene veze s firmwarom, nobene! Mogoce je pa to normalno da ga pregreva, sem pac zahtevna stranka. Ne slikam jst rozic :lol: :roll:


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 22 nov 2004, 16:43 
Odsoten
Svetovalec v resnih temah

Pridružen: 10 apr 2004, 13:35
Prispevkov: 2698
Klukec je napisal/-a:
Ja zgleda, da je možno, posebej pri takih zadevah ko ti slikaš. Je že nekje v forumu en topic, ko je nekdo imel eno šestkotno svetlo liso na sliki in sicer tem bolj opazno, če je bila zaslonka zaprta. (s Canonom S1 IS)

Jaz pa sem tako skuril Minolto XT, ko sem en avion slikal, pa je ravno takrat, ko je letel mimo luknje v oblakih še sonce pokukalo skozi pri polnem zumu. Od tedaj imam na sliki eno grdo črno liso v levi spodnji četrtini ko je zum vsaj 2x in svetlo ozadje in eno majceno zeleno piko velikosti nekje 2x2 piksla nekje ob robu te lise (te se sicer ni problem znebiti).


Ok, ni skurjen, včeraj sem "popravil".
Pri eksperimentiranju s slikanjem skozi daljnoglede in teleskope sem opazil, da se tista lisa še poveča, zraven pa se pojavi nekje v območju te lise še skoraj črna "smet zakrivljene ovalne oblike". In glej čudo, ta reč (smet) ni čisto fiksna ampak se pri drugačnem naklonu objektiva na okular celo malce premika.
Sklep - zadevi ni kriv senzor, ampak je stvar nekje med prvo in zadnjo lečo.

Opozorilo! tega ne berite, če pa že, ne delajte tega doma:
vzel sem 5 listov A4, jih dal na mizo in z enim od dveh vogalov v katerem je XTjevo lečje, nič kaj nežno treščil ob mizo. Ne boste verjeli, zdaj ni več smeti, zdaj ni več temne lise in zdaj tudi ni več tiste zelene pike, za katero sem mislil, da je par mrtvih pikslov.

Najbrž pričakujete, da bo zdaj pisalo, da ni več slike.


Narobe! Zdaj je slika spet taka kot se spodobi!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 22 nov 2004, 20:06 
Odsoten
vstopil v forum

Pridružen: 16 maj 2004, 08:41
Prispevkov: 157
Kraj: Trzin
:daumen: :rofl2: :rofl2: :rofl2:


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 22 nov 2004, 20:50 
Odsoten
napreduje v forumu

Pridružen: 15 okt 2004, 21:07
Prispevkov: 518
Kraj: Ljubljana
Moje videnje tega problema z pixli je cisti hardware , ce je se garancija to ne bi smel biti problem. Pri monitorjih so celo 4 pixli lahko zanic, zamenjajo sele pri vechj. Videl ze hopixle na displayih Olympusov itd.
V revijah ki testirajo fotkote je celo kolonca koliko pixlov je "hot" redko kateri kompakt je 0 :roll:


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 23 nov 2004, 10:04 
Odsoten
Pristopni član

Pridružen: 21 okt 2004, 09:54
Prispevkov: 27
Glede menjave firmware-a in garancije
Odvisno od dobre volje serviserja [-o< .
Glede ciscenja Xt [-X . Imas sreco, da ni notri nic preskocilo.
LP Gorazd


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 23 nov 2004, 10:31 
Odsoten
Padel v boju
Uporabniški avatar

Pridružen: 24 okt 2003, 19:46
Prispevkov: 9431
Kraj: Kamnik
mene pa zanima v čem je catch tistih 5ih listov A4 :dontknow:


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 23 nov 2004, 10:49 
Odsoten
Svetovalec v resnih temah

Pridružen: 22 mar 2004, 14:13
Prispevkov: 4426
Kraj: Ljubljana
mehka podlaga :lol:


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 61 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja

Časovni pas: UTC + 1 ura


Kdo je prisoten

Po forumu brska: Yahoo [Bot] in 2 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu

Pojdi na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group