borutko je napisal/-a:
kolega ima tegale
wacom in pravi da je super zadovoljen. Res je da je malo drazji od 40 eur, ampak je baje res super

Tale link je na Genius grafično tablico. Jaz imam obe - tole Genius, na katero je link in Wacom Bamboo
Wacoom Bamboo, tako da dam lahko mnenje le za ti dve.
Wacom je precej dražja, toda če vzameš manjšo je cena kar OK (jaz imam M, vzameš lahko S velikost). Glede na izkušnje bi se sama definitivno odločila za Wacom, saj je v primerjavi z Genius precej boljša: odzivnost je boljša, svinčnik je bolj natančen in občutljiv. Wacom svinčnik ne potrebuje baterije, od tele Genius tablice pa dela samo na baterijo, kar je meni moteče - po nekaj urah dela je kar težek za držat. Wacomova tablica ima 4 zelo uporabne gumbe, marsikaj pa lahko hitro narediš z dotikom prstov. Govorim seveda o Bamboo Fun M Pen & Touch tablici.
Plus pri Genius tablici pa je vrteči gumb, ki mu po potrebi določiš funkcijo (vklopiš enega izmed gumbov za glasnost, premikanje, zoom...). Genius ima še 26 gumbov za bližnjice - na primer jim določiš kateri program naj se odpre. Meni je to bolj moteče kot ne, saj kadar delam bolj na robu, se hitro s svinčnikom dotakneš gumba in potem imaš kup programov odprtih za brezveze.
Če lahko, pobrskaj za Wacoom tablicami. Imaš na netu tudi filme s predstavitvijo kako deluje.
LP,
Petra