Tudi jaz osvežujem to temo z "začetniškim" vprašanjem.
Sama še nisem fotografirala z DSLR, odločam se med Nikonom 5200 ali FujiFilm X-T10, ali Sonya Alpha 6000.
Z fotografijo se bom ukvarjala ljubiteljsko, bom pa slikala v glavnem družinske fotografije, torej otroke v gibanju (kar mislim - ne vem ali napačno - da je podobno kot če fotografiraš šport / glede hitrosti ujetja določenega momenta), portrete kjer bi rada mehko zabrisano (neostro) ozadje, in nekaj malega tudi raznih izdelkov (predmetov) od blizu, v prostoru znotraj ali v naravi.
Zanima me kaj mi priporočate, sama se trenutno najbolj ogrevam za FUJIFILM X-T10, vendar me malo skrbi da ni toliko primeren za objekte v gibanju, ali se motim?Nadalje sem precej zmedena glede objektivov - v kitu prodajajo v glavnem 16-50mm, mika me tudi 18-135mm zaradi zooma (da bi z enim objektivom več pokrila različnih situacij in da mi ne bi bilo treba menjat)... ne vem niti s katerim objektivom začeti oz. kateri bi bil najbolj uporaben, pa da ni tako fejst drag....
Fujisistem se mi zdi praktičen že zaradi teže, ker si ne predstavljam da bom skupaj z otroki in ostalo kramo ki jo nosimo s seboj vlekla še en težak fotoaparat.
Me pa seveda moti, ker rabljene opreme praktično ni, se mi zdi da če kupim Nikona 5200 na primer bi precej lahko opremo ali fotoaparat kupila rabljeno.
Zanima me tudi ali pri sistemu Fujifilm X, priporočate X-T10 ali kakšen drug model ( za moje omenjene potrebe fotografiranja)?
prosim za kakšen iskren nasvet, pa hvala!