AndrejKorenc je napisal/-a:
No, fora je tudi v tem, da si se tudi ti pojavil v topicu, a s svojim postom čisto nič doprinesel k topicu, niti humornega vložka ne, le dal si nam vedeti, da veš, da se je Samo ob temi nasmejal.
ales borlaku ali kaj je že sem naredil kratko obnovo zadnjih nekaj postov, to je bil moj doprinos. Kar pa se arogantnosti in vzvišenosti tiče, ti bom odgovoril na splošno, saj nisem glede 'lesama' o tem govoril jaz - ne prenenesem arogantnih in vzvišenih ljudi...mogoče zato, ker imam v sorodstvu nekaj vrhunskih zdravnikov, pa se nihče od njih ni nikdar držal, kot da bi mu bilo treba postavljati spomenik. Se pa strinjam z nečem, kar je napisal nek 'bedak', kot si ga ti označil...zakaj bi pa morali vsi poznati nekega slovenskega poročnega fotografa? Nekdo ga pač pozna, nekdo pa ne. A če ne vem, kdo je Ansel Adams, me je treba napadati? Bom poleti, ko grem v ZDA, vprašal če smem fotkat dolino Yosemite, če ne vem kdo je on.

Vsega fotografskega znanja sveta pa tako ali tako verjetno nikdar ne bo nihče povsem osvojil...pa še enkrat, da ne bo pomote - proti 'lesamu' nimam čisto nič, pišem čisto na splošno o vzvišenosti, arogantnosti ljudi ter o tem, da sem mnenja, da nismo dolžni poznati vsakogar, ki fotografsko ustvarja. No, saj konec koncev si to priznal tudi sam.

Dobro, da nisem poročni fotograf, kot amaterju pa mi ni za očitati, če moje fotke niso über. Če bi se odločil in šel fotkat poroke, lahko amatersko postavim nizko ceno, žalostna resnica fotografije pa je, da verjetno razlike med mojimi amaterskimi fotkami in fotkami über profesionalcem večina parov ne bi zaznala v tej meri, da bi zaupali über profiju fotkanje za 5 ali celo 10 kratno ceno mojih zmazkov.
Je pa ravno pri ceni zaznati precej shizofreno vedenje nekaterih 'profijev' - ko se postavi vprašanje cene, vedno vpijejo, naj folk ne postavlja prenizkih cen, ker je to potem 'zbijanje vrednosti fotografiji', ko pa jih v izogib 'razvrednotenju' vprašaš, koliko oni računajo, pa konkretnega odgovra praviloma ni, v najboljšem primeru podajajo link do cenika nekega fotografskega združenja ali pa odgovarjajo s floskulami tipa 'to je treba oceniti, koliko je anročnik pripravljen plačati' in podobno.
Kar se fotografskega znanja tiče - nihče ga ni dolžan deliti okoli, tu se s tabo povsem strinjam. Res pa je, da so meni znani fotografi, še vedno povedali, kako in kaj, če sem jih kaj vprašal. In jaz njim, če sem le vedel odgovor. Ampak še enkrat - nobene pravice nimamo od kogarkoli zahtevati, da nam posreduje svoje fotografsko znanje. Vemo pa vsaj, kdo se je nasmejal ob topicu, tudi to je nekaj.