Danes je 19 jun 2013, 05:14

Časovni pas: UTC + 1 ura

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 338 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 23  Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Re: Canon EOS 5D Mark III
OdgovorObjavljeno: 29 mar 2012, 14:46 
Odsoten
vstopil v forum

Kraj: Selnica ob Dravi
ironmaiden je napisal/-a:
Stipe je napisal/-a:
Robert1975 je napisal/-a:
Ni Canon kriv, da je standard v SLO v kurcu napram Švici, Nemčiji, itd, ki si z eno plačo lahko kupijo body, pri nas pa rabimo ene tri recimo, nekateri tudi več :wink: Vsakodnevno preplačujemo "1000" stvari, vi pa se v body vtaknete, raje se pizdite nad tem, da imamo kruh predrag in da smo vsak dan pri milon stvareh, ki so življenjskega pomena nategnjeni in to fajn.:wink:

Jaz in (predvsem) žena imava bližnje sorodnike v Nemčiji, Švici, Franciji, Nizozemskem in ZDA, vem kaj imajo in kako živijo glede na to kolko prinesejo mesečno denarja v hišo - pusti stat, ni njim pičkin dim pljunit 3 jurje, brez skrbi - njihovi 3 čuki plače na mesec niso isti kot naši 3 čuki - pri nas si s 3 čuki car, pri njih si s tem denarjem navaden povprečnež...nam je ok, samo smo navajeni jamrat in si mislit da vsi živijo tolko boljše od nas...

Glede na to da tudi jaz poznam ljudi po EU, bom rekel tako, očitno tvoji prijatelji šele jambrajo in ne slovenci, živi se IZREDNO dobro, sploh pa v Franciji, Švici in NL. V SLO se ta moment še živi solidno, samo v naslenjih 5 letih zagotovo ne tako dobro kot se je.

Da se pa ne malti prazne slame imaš tukaj detalno analizo OECD http://oecdbetterlifeindex.org/countries/slovenia/

Se popolnoma strinjam !

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 29 mar 2012, 16:45 
Odsoten
vstopil v forum

ironmaiden je napisal/-a:
Stipe je napisal/-a:
Ni Canon kriv, da je standard v SLO v kurcu napram Švici, Nemčiji, itd, ki si z eno plačo lahko kupijo body, pri nas pa rabimo ene tri recimo, nekateri tudi več :wink: Vsakodnevno preplačujemo "1000" stvari, vi pa se v body vtaknete, raje se pizdite nad tem, da imamo kruh predrag in da smo vsak dan pri milon stvareh, ki so življenjskega pomena nategnjeni in to fajn.:wink:

Jaz in (predvsem) žena imava bližnje sorodnike v Nemčiji, Švici, Franciji, Nizozemskem in ZDA, vem kaj imajo in kako živijo glede na to kolko prinesejo mesečno denarja v hišo - pusti stat, ni njim pičkin dim pljunit 3 jurje, brez skrbi - njihovi 3 čuki plače na mesec niso isti kot naši 3 čuki - pri nas si s 3 čuki car, pri njih si s tem denarjem navaden povprečnež...nam je ok, samo smo navajeni jamrat in si mislit da vsi živijo tolko boljše od nas...

Glede na to da tudi jaz poznam ljudi po EU, bom rekel tako, očitno tvoji prijatelji šele jambrajo in ne slovenci, živi se IZREDNO dobro, sploh pa v Franciji, Švici in NL. V SLO se ta moment še živi solidno, samo v naslenjih 5 letih zagotovo ne tako dobro kot se je.

Da se pa ne malti prazne slame imaš tukaj detalno analizo OECD http://oecdbetterlifeindex.org/countries/slovenia/

ne prijatelji, bližnji sorodniki (beri; prvo koleno), ki živijo tam desetletja, oziroma so rojeni tam - ok, živijo precej boljše kot nekdo pri nas z minimalno plačo če si to mislil, so pa na nivoju nekoga, ki ima pri nas recimo 1500 neto, kar jaz pojmujem za neko povprečno plačo pri nas - skratka, z njihovo plačo si pri nas predsednik vlade, pri njih si pa navaden državljan srednjega sloja, tako kot pri nas nekdo z 1500 na mesec...da pa jamrajo, ne jamrajo...v glavnem jaz zase vem, da mi je doma najlepše, če vi mislite da je tujina tisto pravo, tudi prav, vsak ima svoje mnenje...

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 29 mar 2012, 17:51 
Odsoten
napreduje v forumu

Stipe je napisal/-a:

Če bi imel jajca pod pazduho bi moj k.... bil roka, ampak jih pod pazduho nimam kot tudi 3 jurje ne. Zato brez veze sanjat, kakšni carji bi bili, če bi imeli 3 čuke! Naš povprečnež lahko samo sanja o takih denarcih, veliko njih celo o minimalni plači. Realnost je pa čisto drugačna. Povprečnež pri nas ima od 570 DO 800 EUR neto plače in je krepko daleč od 3000 EUR. Uradna povprečna mesečna plača v Sloveniji se giblje okoli 1500 EUR bruto, kar znese malo manj kot 1000 EUR neto in nam to osnovo dvigajo poslanci in razni direktorji z 20.000 EUR bruto plačami. Zato je tvoja teza o 1500 EUR neto za skoraj polovico pretirana in je tam nekje kot sem ti že napisal. Naš povprečni človek pa na žalost plačuje za najemnino, in nakup stanovanja po praktično enaki in tudi dražji ceni kot v Nemčiji, hrano, obleke praktično enako (beri centri in ne trgovine v središčih velikih mest), tehniko dražje, zato prosim, brez veze nakladat, kako je Nemcu težko pljunit 3 čuke in, da je njegovih 3000 enakih našim 1500. Sorri, ampak samo v Andersenovih pravljicah :wink:
Stanovanje v Novi Gorici je dražje kot v Hamburgu in Berlinu ter marsikateremu drugemu mestu v Nemčiji. Preverjeno!

V Švici ima povprečnež plačo od 3500 do 4500 EUR, za enosobno stanovanje plača 1000 EUR najemnine in za stroške še enih 400-500 EUR in mu tako ostane še od 2000 do 3000 EUR. Pri nas pa povprečnež dobi od 570 do 800 EUR plače, za eno klinčevo garsonjero v Novi Gorici mora plačat od 300 do 350 EUR najemnine, potem še okoli 200 EUR ostalih stroškov in mu ostane samo od 20-300 EUR za preživetje. Če si v najemniškem stanovanju in imaš družino, moraš bit vesel, da imaš sploh kaj za jest in je še Canon 550D pobožna želja, kaj šele Canon 5d Mark III. In ti mi pišeš od nekih ČE-jih in primirjaš nemca, švicarja s slovencem, pa še 1500 EUR neto plače kvalificiraš za povprečneža, lepo te prosim. Res ne vem kje živiš in ne glej po sebi, ampak se ozri malo okoli.

Pa brez zamere.

Zadnjič spremenil Robert1975, dne 29 mar 2012, 19:00, skupaj popravljeno 1 krat.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 29 mar 2012, 18:25 
Odsoten
Vreden zaupanja
Uporabniški avatar

Kraj: Republic of Passivia-Aggressivia
Če bi imel jajca pod pazduho bi moj k.... bil roka.

Tole si bom pa na majico dal :lol:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 29 mar 2012, 18:35 
Odsoten
napreduje v forumu

Kraj: Kransterdam
juze je napisal/-a:
Če bi imel jajca pod pazduho bi moj k.... bil roka.

Tole si bom pa na majico dal :lol:

:idea:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 29 mar 2012, 19:15 
Odsoten
Lahko že verjamete v nasvet

Kraj: MOJSTRANA
Stipe je napisal/-a:

Če bi imel jajca pod pazduho bi moj k.... bil roka, ampak jih pod pazduho nimam kot tudi 3 jurje ne. Zato brez veze sanjat, kakšni carji bi bili, če bi imeli 3 čuke! Naš povprečnež lahko samo sanja o takih denarcih, veliko njih celo o minimalni plači. Realnost je pa čisto drugačna. Povprečnež pri nas ima od 570 DO 800 EUR neto plače in je krepko daleč od 3000 EUR. Uradna povprečna mesečna plača v Sloveniji se giblje okoli 1500 EUR bruto, kar znese malo manj kot 1000 EUR neto in nam to osnovo dvigajo poslanci in razni direktorji z 20.000 EUR bruto plačami. Zato je tvoja teza o 1500 EUR neto za skoraj polovico pretirana in je tam nekje kot sem ti že napisal. Naš povprečni človek pa na žalost plačuje za najemnino, in nakup stanovanja po praktično enaki in tudi dražji ceni kot v Nemčiji, hrano, obleke praktično enako (beri centri in ne trgovine v središčih velikih mest), tehniko dražje, zato prosim, brez veze nakladat, kako je Nemcu težko pljunit 3 čuke in, da je njegovih 3000 enakih našim 1500. Sorri, ampak samo v Andersenovih pravljicah :wink:
Stanovanje v Novi Gorici je dražje kot v Hamburgu in Berlinu ter marsikateremu drugemu mestu v Nemčiji. Preverjeno!

V Švici ima povprečnež plačo od 3500 do 4500 EUR, za enosobno stanovanje plača 1000 EUR najemnine in za stroške še enih 400-500 EUR in mu tako ostane še od 2000 do 3000 EUR. Pri nas pa povprečnež dobi od 570 do 800 EUR plače, za eno klinčevo garsonjero v Novi Gorici mora plačat od 300 do 350 EUR najemnine, potem še okoli 200 EUR ostalih stroškov in mu ostane samo od 20-300 EUR za preživetje. Če si v najemniškem stanovanju in imaš družino, moraš bit vesel, da imaš sploh kaj za jest in je še Canon 550D pobožna želja, kaj šele Canon 5d Mark III. In ti mi pišeš od nekih ČE-jih in primirjaš nemca, švicarja s slovencem, pa še 1500 EUR neto plače kvalificiraš za povprečneža, lepo te prosim. Res ne vem kje živiš in ne glej po sebi, ampak se ozri malo okoli.

Pa brez zamere.

=D= =D=

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 29 mar 2012, 20:30 
Odsoten
vstopil v forum

če bi blo res kar ti praviš in bi navadnemu plebejcu v tujini vsak mesec ostajalo na računu 2/3 čuke (po osebi) in bi blo vse cenejše kot pri nas, bi čisto vsi ti povprečni ljudje furali ferrarije in imeli vile, da ne govorim o tistih nadpovprečnih - pa nimajo - in zakaj nimajo po tvoje ? - misliš da zato, ker imajo raje na računih milijone, ker so poduhovljeni in ima vsak posvojenih 10 afriških družin katerim pošilja denar, ker si v 12-ih mesecih kljub službi privoščijo vsak mesec luksuzne počitnice in spucajo ves višek denarja - ali morda, ampak res morda zato, ker enostavno jim ne ostaja tolko kot si misli nekdo, ki ni nikoli dejansko živel tam, kjer misli da je tolko boljše ?

A misliš da italijani hodijo masovno k nam na Obalo jest in tankat, zato ker v italiji ni dobre hrane in bencina? Razen če češ iz meseca v mesec jest hrano, ki je dobra samo za doštukat drek, plačat najemnino in stroške in si nič drugega privoščit, je življenje v tujini ustrezno standardu dražje kot pri nas...

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 29 mar 2012, 20:35 
Odsoten
napreduje v forumu

Ne, ampak naši kupujejo stanovanja množično v italiji. V zadnjih treh letih se je iz goriškega konca čez mejo v Gorizo in okolico preselilo že več kot 450 družin. Verjetno zato, ker je pri nas tako super :wink:

Sicer , pa ne nakladaj in si raje bolje preberi vse skupaj oziroma zaradi mene lahko nakladaš še naprej, jst sem zaključil, ker mi je škoda časa zapravljat s tabo :wink:

Srečno! :wink:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 29 mar 2012, 20:50 
Odsoten
vstopil v forum

kaj ti še delaš v Sloveniji pol... :D

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 29 mar 2012, 20:51 
Odsoten

[/quote] Jaz in (predvsem) žena imava bližnje sorodnike v Nemčiji, Švici, Franciji, Nizozemskem in ZDA, vem kaj imajo in kako živijo glede na to kolko prinesejo mesečno denarja v hišo - pusti stat, ni njim pičkin dim pljunit 3 jurje, brez skrbi - njihovi 3 čuki plače na mesec niso isti kot naši 3 čuki - pri nas si s 3 čuki car, pri njih si s tem denarjem navaden povprečnež...nam je ok, samo smo navajeni jamrat in si mislit da vsi živijo tolko boljše od nas...[/quote]

Da se pa ne malti prazne slame imaš tukaj detalno analizo OECD http://oecdbetterlifeindex.org/countries/slovenia/[/quote]
ne prijatelji, bližnji sorodniki (beri; prvo koleno), ki živijo tam desetletja, oziroma so rojeni tam - ok, živijo precej boljše kot nekdo pri nas z minimalno plačo če si to mislil, so pa na nivoju nekoga, ki ima pri nas recimo 1500 neto, kar jaz pojmujem za neko povprečno plačo pri nas - skratka, z njihovo plačo si pri nas predsednik vlade, pri njih si pa navaden državljan srednjega sloja, tako kot pri nas nekdo z 1500 na mesec...da pa jamrajo, ne jamrajo...v glavnem jaz zase vem, da mi je doma najlepše, če vi mislite da je tujina tisto pravo, tudi prav, vsak ima svoje mnenje...[/quote]

Zate je povprečna plača v SLO 1500 neto!!!

Povprečna neto plača (vir statistični urad RS) je 993.5€ za januar 2012. S tem da povprečno plačo in več dobi 30% ljudi, se pravi dela 70% slovencev za MANJ kot 993.5€ neto.

Tebi pa čisto razumem da ti je prečudovito v Sloveniji, saj več kot očitno dobivaš visoke prihodke, ravnotako se giblješ v družbi, ki je nadpovprečno stoječa. TEBI JE Slovenija sanjska dežela.

Predvidevam da si visoko izobražen v svoji družbi verjetno veljaš za razgledanga, po možnosti si pa še zaposlen v javnem sektorju....sam si tukaj brcnil v tako temo da glava zaboli [-X

Lahko te je sram tvojih komentarjev, sam te ni...

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 29 mar 2012, 21:07 
Odsoten
vstopil v forum

Kraj: semič
Pa kaj ima ta je.ena statistika zveze z 5dmkIII? Živiš kot želiš. Namesto mercedesa se voziš v twingotu in fotografiraš z MKIII, pardon MKII :mrgreen:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 29 mar 2012, 21:31 
Odsoten

Kraj: MOJSTRANA
narobe..mkII kupiš za jurja in se voziš v kripi za 500 evrov z zelo drago registracijo in paziš, da ne narediš prekrška...ker boš drugače lačen...

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 29 mar 2012, 21:38 
Odsoten
vstopil v forum

Je pa tudi res (ne govorim o tistih, ki so globoko pod pragom revščine), da tisti, ki pravijo, da se težko prebijajo iz mesca v mesec in jim ne ostane nič, ne znajo niti malo delat z denarjem. Pijača: same coca-cole, soki non stop, metanje hrane stran, kupovanje plastičnih sendvičev na benciski (na poti domov), cigareti - 1/4 plače! ... Takim pa ne moreš pomagat.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 29 mar 2012, 21:51 
Odsoten
vstopil v forum

Kraj: semič
MarkoE je napisal/-a:
Je pa tudi res (ne govorim o tistih, ki so globoko pod pragom revščine), da tisti, ki pravijo, da se težko prebijajo iz mesca v mesec in jim ne ostane nič, ne znajo niti malo delat z denarjem. Pijača: same coca-cole, soki non stop, metanje hrane stran, kupovanje plastičnih sendvičev na benciski (na poti domov), cigareti - 1/4 plače! ... Takim pa ne moreš pomagat.

Če bi znal z denarjem bi še danes fotografiral s 5050, Olympusom :mrgreen: . V kvaliteti itak ni razlike:).

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 29 mar 2012, 22:20 
Odsoten
Pristopni član

semic je napisal/-a:
MarkoE je napisal/-a:

Če bi znal z denarjem bi še danes fotografiral s 5050, Olympusom :mrgreen: . V kvaliteti itak ni razlike:).

A ni škoda dolgoveziti.
Vsi si želimo, da bi bila cena canon 5D MK III z DDV cca 2500EUR. Ampak, če se je večina prvih prispelih primerkov v Sloveniji prodala za 3200-3400EUR ne vidim razlogov za znižanje cene pa tudi, če je povprečna plača še tako nizka v evropskem povprečju. Če imaš dovolj viskok zaslužek v fotografiji in potrebuješ karakteristike MK III si ga boš pač kupil in boš delal z nijm. Ne, frajer pa ne boš, ker za to moraš znati narediti dobre fotografije in jih prodat.
Meni se zdi sicer 3200EUR veliko, ampak za toliko ga je možno v Sloveniji razprodati!!!

LP,
Matjaž

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 338 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 23  Naslednja

Časovni pas: UTC + 1 ura

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu

Pojdi na: