[/quote] Jaz in (predvsem) žena imava bližnje sorodnike v Nemčiji, Švici, Franciji, Nizozemskem in ZDA, vem kaj imajo in kako živijo glede na to kolko prinesejo mesečno denarja v hišo - pusti stat, ni njim pičkin dim pljunit 3 jurje, brez skrbi - njihovi 3 čuki plače na mesec niso isti kot naši 3 čuki - pri nas si s 3 čuki car, pri njih si s tem denarjem navaden povprečnež...nam je ok, samo smo navajeni jamrat in si mislit da vsi živijo tolko boljše od nas...[/quote]
Glede na to da tudi jaz poznam ljudi po EU, bom rekel tako, očitno tvoji prijatelji šele jambrajo in ne slovenci, živi se IZREDNO dobro, sploh pa v Franciji, Švici in NL. V SLO se ta moment še živi solidno, samo v naslenjih 5 letih zagotovo ne tako dobro kot se je.
Da se pa ne malti prazne slame imaš tukaj detalno analizo OECD
http://oecdbetterlifeindex.org/countries/slovenia/[/quote]
ne prijatelji, bližnji sorodniki (beri; prvo koleno), ki živijo tam desetletja, oziroma so rojeni tam - ok, živijo precej boljše kot nekdo pri nas z minimalno plačo če si to mislil, so pa na nivoju nekoga, ki ima pri nas recimo 1500 neto, kar jaz pojmujem za neko povprečno plačo pri nas - skratka, z njihovo plačo si pri nas predsednik vlade, pri njih si pa navaden državljan srednjega sloja, tako kot pri nas nekdo z 1500 na mesec...da pa jamrajo, ne jamrajo...v glavnem jaz zase vem, da mi je doma najlepše, če vi mislite da je tujina tisto pravo, tudi prav, vsak ima svoje mnenje...[/quote]
Zate je povprečna plača v SLO 1500 neto!!!
Povprečna neto plača (vir statistični urad RS) je 993.5€ za januar 2012. S tem da povprečno plačo in več dobi 30% ljudi, se pravi dela 70% slovencev za MANJ kot 993.5€ neto.
Tebi pa čisto razumem da ti je prečudovito v Sloveniji, saj več kot očitno dobivaš visoke prihodke, ravnotako se giblješ v družbi, ki je nadpovprečno stoječa. TEBI JE Slovenija sanjska dežela.
Predvidevam da si visoko izobražen v svoji družbi verjetno veljaš za razgledanga, po možnosti si pa še zaposlen v javnem sektorju....sam si tukaj brcnil v tako temo da glava zaboli

Lahko te je sram tvojih komentarjev, sam te ni...