* *
Danes je 02 mar 2021, 14:38

Časovni pas: UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 5 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: PS pomoč-obrezovanje fotk
OdgovorObjavljeno: 27 dec 2011, 15:20 
Odsoten
Pristopni član

Pridružen: 12 avg 2009, 13:31
Prispevkov: 62
Pozdravljeni!

prosim, za nasvet, kako nastaviti, da bom v PS5 lahko obrezoval fotke, na točno določene mere. Recimo 500x400 in potem lahko sam naredim izrez katerega del želim imeti.

Hvala za pomoč


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: PS pomoč-obrezovanje fotk
OdgovorObjavljeno: 27 dec 2011, 15:43 
Odsoten
Pristopni član

Pridružen: 23 sep 2011, 15:53
Prispevkov: 73
Ko izbereš crop tool se na vrhu pojavita okenca width in height tam vpišeš v kakem razmerju se izriše crop in to je to. Pol ga pa samo postaviš na željen del fotke in "šnit" :) Pa ne pozabit zbrisat ko ne boš rabil več :)


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: PS pomoč-obrezovanje fotk
OdgovorObjavljeno: 27 dec 2011, 16:44 
Odsoten
Pristopni član

Pridružen: 12 avg 2009, 13:31
Prispevkov: 62
saintek, hvala za nasvet.. sem najdo.

Ena stvar me še zanima. Kako resolucija, se naj nastavi? Slike bom imel za splatno stran. 300 je OK?
lp


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: PS pomoč-obrezovanje fotk
OdgovorObjavljeno: 27 dec 2011, 19:57 
Odsoten
vstopil v forum

Pridružen: 17 dec 2009, 12:37
Prispevkov: 240
Pusti resolucijo pri miru in rajši potem resizaj fotko.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: PS pomoč-obrezovanje fotk
OdgovorObjavljeno: 28 dec 2011, 11:08 
Odsoten
vstopil v forum

Pridružen: 06 jan 2008, 00:27
Prispevkov: 103
Z resolucijo ne boš ničesar spremenil - dokler je fotografija v digitalni obliki, je resolucija povsem irelevanten podatek. Fotografija v dimenziji 500x400 bo na zaslonu vedno enako velika, ne glede na to, ali boš nastavil 300, 72, 14 miljonov, ali pa samo en DPI. Tudi kvaliteta se ne bo nič spreminjala s spremembo DPI-ja - razen v primeru, ko "resample-aš" fotografijo, tisto je pa druga zadeva, a dokler se gibamo v "virtualnem" prostoru, "resample" nima smisla (če govorimo z naslova "resample-a" za potrebo dvigovanja/spreminjanja DPI-ja).


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 5 prispevkov ] 

Časovni pas: UTC + 1 ura


Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 30 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu

Pojdi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group