Ales_borlak je napisal/-a:
Še enkrat, kje sem napisal, da vozim 80 km/h?
Čeprav je za današnje avtocestne razmere in tehnično raven vozil bolj naravno, da se voziš nekje okoli 100 do 120km/h, lahko zaradi mene voziš med PREHITEVANJEM po PREHITEVALNEM pasu tudi zgolj 80 km/h.
Pod nekaj pogoji:
- pred pričetkom prehitevanja si realno ocenil razdaljo in hitrost vozila, ki se od zadaj približuje po prehitevalnem pasu
- s prehitevanjem si pričel ko je bilo vozilo, ki prihaja od zadaj po prehitevalnem pasu še dovolj daleč, da se ne more šteti, da je že bilo v začetni fazi prehitevanja tvojega vozila
- na vozni pas si se vrnil takoj, ko je to bilo varno in si s prehitevanjem zaključil
In če si te tri točke upošteval bom v primeru, da sem (ne dao bog) jaz za volanom tistega nebodigatreba grdega olimpijskega vozila, ki se ti približuje od zadaj, že na daleč spustil gas, po potrebi bom veliko pred 50cm medodbijačne razdalje tudi rahlo zaviral in te na varni razdalji počakal da se vrneš na vozni pas. Tako promet poteka tekoče in nestresno. Žal je zgoraj opisana situacija na slovenskih cestah bolj izjema kot pravilo.
Tvoja izjava "me prav malo briga" pa je čisto mimo. Še kako te mora brigati vse kar se dogaja okoli tebe v prometu. S tem se avtomatično izenačiš z nekom, ki vozi hitreje in ga prav malo briga če ga bo kdo z 80 km/h poskušal izsiliti. Posledice znajo biti v obeh primerih ignorance razmer in ostalih udeležencev v prometu pogubne.
Skratka prosim: Uporabljajte glavo in peščico zdravega razuma. Ekstremisti z obeh skrajnih polov pojmovanja vožnje so na cesti NEVARNI.