Danes je 26 maj 2013, 07:49

Časovni pas: UTC + 1 ura

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 76 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Re: vozniki, poglejte si!
OdgovorObjavljeno: 25 okt 2011, 14:47 
Odsoten
Vreden zaupanja
Uporabniški avatar

Kraj: Republic of Passivia-Aggressivia
Hja, pretirano upoštevanje pravil škodi. Enkrat so cestarji za kako leto pozabili na cesti znak za omejitev 40. Pač, v pičlih treh mesecih jim je uspelo poflikati skoraj cel kvadraten meter asfalta, nato so pospravili in odšli, znak pa pozabili. Tam je drugače omejitev 90, cesta je relativno ravna in pregledna za kakih 500 m naprej.

Kaj se zgodi? Moja sestra, ki patološko upošteva pravila (do te mere, da na domačem dvorišču da vse štiri žmigavce, če rikverca) je tam seveda vsakič pohodila bremzo, pa je bila to cesta, po kateri je peljala večkrat na teden. Ljudje zadaj, ki so pričakovali voznika, ki vozi po pameti, ne nujno po znakih, so seveda skoraj postali udeleženci v verižnem trčenju. Ker je bil znak pač tam, čeprav ni imel smisla.

Tako da Borlak, ja, če ti voziš manj kot 130 po prehitevalnem pasu in se lahko umakneš na desnega, za tabo pa nekdo vozi 130 (ali več, kar je njegova odločitev, čeprav ne ravno primerna ali z zakonom dovoljena) ogrožaš in oviraš promet.

Druga fora pa so seveda Audiji, ki morajo voziti največ 50 cm za ritjo vozila pred njimi, ne glede na hitrost, drugače jim iz fabrke odpokličejo avto, voznike pa povabijo na tečaj vožnje v Dachau. Takim se pa le stežka umaknem, čeprav bi se jim lahko, ker me pač nervirajo. Poleg tega žalijo moj estetski čut s tistim grdim švabskim plehom :lol:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 25 okt 2011, 14:52 
Odsoten
Svetovalec v resnih temah
Uporabniški avatar

Kraj: Črni bezdan
Ales_borlak je napisal/-a:
Pa se zavedaš, da če se zaletiš od zadaj, si avtomatično kriv? Tako mimogrede ... in tisto pravilo velja v okviru omejitev, to ti je tudi jasno, mar ne?

Borlak na zelo jasen način demonstriraš način razmišljanja na naših cestah, ki vodi v najbolj nevarne situacije. Čimprej si kupi tricikel... in ga tudi uporabljaj.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 25 okt 2011, 16:58 
Prisoten
Vreden zaupanja

Kraj: Že kje/Morska decva
Še enkrat, kje sem napisal, da vozim 80 km/h?

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 25 okt 2011, 19:24 
Odsoten
Lahko že verjamete v nasvet

Pa se zavedaš, da če se zaletiš od zadaj, si avtomatično kriv?

Ne vem, če je ta krivda od zadaj tako avtomatična. Si prepričan, da malo mimo ne klatiš?

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 25 okt 2011, 22:08 
Odsoten
Uporabniški avatar

Še enkrat, kje sem napisal, da vozim 80 km/h?

Čeprav je za današnje avtocestne razmere in tehnično raven vozil bolj naravno, da se voziš nekje okoli 100 do 120km/h, lahko zaradi mene voziš med PREHITEVANJEM po PREHITEVALNEM pasu tudi zgolj 80 km/h.
Pod nekaj pogoji:
- pred pričetkom prehitevanja si realno ocenil razdaljo in hitrost vozila, ki se od zadaj približuje po prehitevalnem pasu
- s prehitevanjem si pričel ko je bilo vozilo, ki prihaja od zadaj po prehitevalnem pasu še dovolj daleč, da se ne more šteti, da je že bilo v začetni fazi prehitevanja tvojega vozila
- na vozni pas si se vrnil takoj, ko je to bilo varno in si s prehitevanjem zaključil
In če si te tri točke upošteval bom v primeru, da sem (ne dao bog) jaz za volanom tistega nebodigatreba grdega olimpijskega vozila, ki se ti približuje od zadaj, že na daleč spustil gas, po potrebi bom veliko pred 50cm medodbijačne razdalje tudi rahlo zaviral in te na varni razdalji počakal da se vrneš na vozni pas. Tako promet poteka tekoče in nestresno. Žal je zgoraj opisana situacija na slovenskih cestah bolj izjema kot pravilo.
Tvoja izjava "me prav malo briga" pa je čisto mimo. Še kako te mora brigati vse kar se dogaja okoli tebe v prometu. S tem se avtomatično izenačiš z nekom, ki vozi hitreje in ga prav malo briga če ga bo kdo z 80 km/h poskušal izsiliti. Posledice znajo biti v obeh primerih ignorance razmer in ostalih udeležencev v prometu pogubne.
Skratka prosim: Uporabljajte glavo in peščico zdravega razuma. Ekstremisti z obeh skrajnih polov pojmovanja vožnje so na cesti NEVARNI.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 26 okt 2011, 07:44 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Maribor / U-117
juze je napisal/-a:
Hja, pretirano upoštevanje pravil škodi. Enkrat so cestarji za kako leto pozabili na cesti znak za omejitev 40. Pač, v pičlih treh mesecih jim je uspelo poflikati skoraj cel kvadraten meter asfalta, nato so pospravili in odšli, znak pa pozabili. Tam je drugače omejitev 90, cesta je relativno ravna in pregledna za kakih 500 m naprej.

Kaj se zgodi? Moja sestra, ki patološko upošteva pravila (do te mere, da na domačem dvorišču da vse štiri žmigavce, če rikverca) je tam seveda vsakič pohodila bremzo, pa je bila to cesta, po kateri je peljala večkrat na teden. Ljudje zadaj, ki so pričakovali voznika, ki vozi po pameti, ne nujno po znakih, so seveda skoraj postali udeleženci v verižnem trčenju. Ker je bil znak pač tam, čeprav ni imel smisla.

Tako da Borlak, ja, če ti voziš manj kot 130 po prehitevalnem pasu in se lahko umakneš na desnega, za tabo pa nekdo vozi 130 (ali več, kar je njegova odločitev, čeprav ne ravno primerna ali z zakonom dovoljena) ogrožaš in oviraš promet.

Druga fora pa so seveda Audiji, ki morajo voziti največ 50 cm za ritjo vozila pred njimi, ne glede na hitrost, drugače jim iz fabrke odpokličejo avto, voznike pa povabijo na tečaj vožnje v Dachau. Takim se pa le stežka umaknem, čeprav bi se jim lahko, ker me pač nervirajo. Poleg tega žalijo moj estetski čut s tistim grdim švabskim plehom :lol:

Seveda ja, ker si ti tisti, ki odloča o prometnem režimu, a ne? Če si, zakaj potem nisi poskrbel, da se znak umakne? Tebe ima en k.... brigati zakaj je tam omejitev 40, ali zaradi žab, ceste ali friškega lufta.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 26 okt 2011, 08:07 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Maribor / U-117
Firbec je napisal/-a:
...lahko zaradi mene voziš med PREHITEVANJEM po PREHITEVALNEM pasu tudi zgolj 80 km/h.
Pod nekaj pogoji:
Sorry, ampak kdo si ti, da boš te pogoje določal?
Firbec je napisal/-a:
- pred pričetkom prehitevanja si realno ocenil razdaljo in hitrost vozila, ki se od zadaj približuje po prehitevalnem pasu
Ne vem, če bo to čisto držalo. Menda se lahko nekako zanašaš na to, da se vsi držimo nekega dogovora.

Načela cestnega prometa

2. člen

(2) Udeleženec cestnega prometa sme pričakovati, da bodo vsi udeleženci cestnega prometa in tisti, ki so dolžni skrbeti za ceste in prometno ureditev na cestah, ravnali v skladu s predpisi o varnosti cestnega prometa in predpisi o javnih cestah.

Firbec je napisal/-a:
- s prehitevanjem si pričel ko je bilo vozilo, ki prihaja od zadaj po prehitevalnem pasu še dovolj daleč, da se ne more šteti, da je že bilo v začetni fazi prehitevanja tvojega vozila
Ki prihaja od zadaj po prehitevalnem kljub praznemu voznemu pasu?

Avtocesta in cesta, rezervirana za motorna vozila

110. člen

(6) Na avtocesti in cesti, rezervirani za motorna vozila, z dvema ali več prometnimi pasovi za vožnjo v eno smer, morajo motorna vozila voziti po skrajnem desnem prometnem pasu, ki ni zaseden z vozili v koloni.

Ne pisati svojih pravil, no. :D

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 26 okt 2011, 19:52 
Odsoten
vstopil v forum

Najbolj vroča tema, poleg 1Dx :o

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 26 okt 2011, 21:00 
Odsoten
napreduje v forumu

Kraj: Kransterdam
Res je markoe xD
MarkoE je napisal/-a:

zdj ko mam ravn cpp predavanja bom lahko pametn izpadu ko bom vaša pravila predstavu predavatelju :D jutr mam predavanje, tako da če koga kaj zanima naj pove, pa bom vprašal :P

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 26 okt 2011, 21:59 
Odsoten
vstopil v forum

A to si še tolk mlad, al si en od onih, ko si postavljajo svoja pravila, pa pol izgubijo izpit :)?? :D

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 26 okt 2011, 22:12 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Črni bezdan
xevi je napisal/-a:
Res je markoe xD
MarkoE je napisal/-a:

zdj ko mam ravn cpp predavanja bom lahko pametn izpadu ko bom vaša pravila predstavu predavatelju :D jutr mam predavanje, tako da če koga kaj zanima naj pove, pa bom vprašal :P

Vprašaj jih kako jim rata prepričat ljudi da je bolje spoštovat CPP pravila kot poslušat gon po preživetju.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 26 okt 2011, 22:27 
Odsoten
Uporabniški avatar

Da ne bom vsega x-tič kopiral: @MHO
add točka prva: Beri kot "me čisto nič ne moti" in za to kaj me moti ali si pač sam postavljam pogoje :wink:
add točka druga: Ti se kar zanašaj #-o Za začetek se pelji iz LJ po Dolenjki mimo zadnje Petrolove pumpe, pa boš videl kako so upravljalci tam označili cca 50m dvosmernega prometa, ki poteka po eni strani ceste mimo gradbišča. Brez sredinske črte, brez vsega. Katastrofa. Sem tam vsaj 2x dnevno in samo molim, da kakšen kamionđija ne zapelje čelno čez mene. Zanašam pa se samo na lastno previdnost in sposobnost predvidevanja, da je tam to čisto možno :(
add točka tretja: Kdo je rekel, da je vozni pas prazen? Za Borlakom se je naredila kolona šleperjev, ki jo prehitevam :P :mrgreen: :go:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 26 okt 2011, 23:03 
Odsoten

Firbec je napisal/-a:
Za Borlakom se je naredila kolona šleperjev, ki jo prehitevam :P :mrgreen: :go:

ups, po levem pasu #-o

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 27 okt 2011, 06:21 
Odsoten

zmiki je napisal/-a:
xevi je napisal/-a:
Res je markoe xD
MarkoE je napisal/-a:

Vprašaj jih kako jim rata prepričat ljudi da je bolje spoštovat CPP pravila kot poslušat gon po preživetju.

Prehitra vožnja pač ni gon po preživetju, temveč kompenzacija ... :mrgreen:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 27 okt 2011, 07:28 
Odsoten
Predsednik FK e-foto
Uporabniški avatar

Kraj: Kranj
Vsi za en dan v Indijo, da boste videli kako urejen promet in strpne voznike imamo doma :lol:
Ašramski mir in notranja poduhovljenost se definitivno skompenzira na cestah :shock:

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 76 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja

Časovni pas: UTC + 1 ura

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu

Pojdi na: