sevko je napisal/-a:
Ja kje si se pa ti najdu. Delam izjemo in ti odgovorim na tole provokativno izjavo. MOJIM kriterijem. A sem prav prebral? Pa kaj mam jaz s tem. Kriteriji se bodo ustvarl sami, ko "bo" večja kritična masa in posledično večja kvaliteta fotk. Govorim o ateljeju, kot prvi strani, oz. o tem kar naj bi blo bolj atraktivno za nekoga, ki si recimo stran samo ogleduje. Sploh najprej se je za moje pojme treba spotaknit ob prvo točko, ki je najvažnejša. Kako priti do več ogledov, posledično komentarjev.
Kajtimar, če nimaš kaj za delat ne delaj tega tukaj, kaj ti mar.
@sevko, mi je mar, ja, ker tudi jaz objavljam svoje fotke na tej splteni strani! Če se čutiš užaljenega, se opravičujem - moj prejšnji post ni bil mišljen kot napad "ad personan", čeprav se lahko tudi tako bere. So že pred tabo nekateri posamezniki izražali podobne težnje (v drugih temah), ti si jih le konkretiziral. Elitizem ja...
Zadeva me čisto spominja na enega od intervjujev z Zdenko Črnko iz Fotokluba Maribor:
Citiram:
Novinar: Kako si lahko sprejet v Fotoklub Maribor?
Črnko: Podobno kot za razstave se tudi članstvo pogojuje z izborom komisije na podlagi fotografij, ki jih bodoči član prinese. Če pa morda fotografije še niso dovolj dobre za članstvo pa lahko dobiš tudi mentorja, s katerim lahko svoje veščine popraviš, se naučiš novih in nato poskusiš še enkrat...
S predlagano delitvijo na izbrane "fotoamaterje", ki si "zaslužijo", da lahko objavljajo v Galeriji in na ostali "pofl", ki mora čakati, da bo pozvan k "oltarju umetnosti", bo ta portal doživel kvečemu velik osip, ne pa napredek. Dvig kvalitete objavljanih fotografij? Ne vem, nisem čisto prepričan. V umetnosti govoriti o "kvaliteti" je precej diskutabilno. Pogledi so različni, mnenja se razhajajo.
Sicer pa že obstoječi Galerija, Atelje in Razstava v bistvu delujejo podobno predlaganemu. Z uvedbo nekakšne zunanje čakalnice za "pofl" bi bilo doseženo zgolj to, da bi se več kot polovica sedanjih razstavljalcev verjetno čutila ponižana, ko bi bila deklasirana na vlogo nekakšnih "vajencev"... kakšen je v obrti odnos mojstrov do vajencev pa ne mislim razpredati.
Odločitev je Matjaževa, on je lastnik Galerije in če bo udejanil predlagane korenite spremembe, tudi prav. Bom pač prenehal z objavljanjem svojih fotk na tej spletni strani... Edini?
Moje mnenje.