Ker je veliko ljudi povprašalo po receptu za hobotnico sem recept spisal ...
pa dober tek
Hobotnica po Moje =)Sestavine:
- Hobotnica (2kg)
- Krompir (2kg)
- 2 Velike Čebule
- 4 Paradižniki ali 12 češnjevcev
- Zelene Olive
- 2 sveže vejice rožmarina
- extra deviško olivno olje
- Vegeta ali sol
Na delo:
Očiščeno hobotnico, razrežemo na 8 osnovnih krakov ter mehki del glave, "vrat" in predel oči odvržemo.
Krompir olupimo, razrežemo na srednje velike koščke (npr. normalno velik krompir razrežemo na 4 kose).
Ga damo v posodo za peko, ki bo dovolj visoka, krompir prelijemo z oljem (ne se šparat), nato posujemo z vegeto in premešamo krompir v pekaču.
Nato vsako čebulo narežemo na 4 velike kose (vse skupaj 8 kosov) in jo porazdelimo v pekaču. Tako dodamo tudi paradižnik (če je velik ga razrežemo na 4-5 kosov,
če je češnjevec damo takega kot je). Dodamo poljubno količino oliv ter med vse potisnemo 2 vejice rožmarina.
Na vse to dodamo 8 krakov hobotnice in glavo.
Pečica:
Zadeva se peče pribl. od 1h do 1h:30min pri 220-230°C zadnjih 15min pa na 250°C
Če imate možnost nastavitve vročega zraka + grill vam priporočam.
Vsake pribl. 30 min vzamete pekač iz pečice ter prelijete hobotnico z tekočino, ki je nastala na dnu pekača, tako bo hobotnica sočna in okusna.
Za se prepričat ali je hobotnica dokončno spečena odrežete kos kraka in ga na debelejši strani prerežete 2x in probate drugi del - notranji del.
Hobotnica ne sme biti trda ali gumjasta.
Upam, da sem dokaj logično napisal
Lp,
matej