Kao što znate prošli vikend sam bio na laganoj planinarsko-pješačkoj turi po Sjevernom Velebitu (samo 30ak km) te sam evo jutros uspio srediti sve slike pa evo uživajte. Više slika pogledajte na:
http://www.planinarenje.net/galerija/th ... hp?album=5
P.S. Dio puta od Velikog Lubenovca kroz Rožanske i Hajdučke kukove što je strogi prirodni rezervat više se ne uređuju niti markiraju, čak su mnoge markacije prebojanje sivom bojom te će prema nekim informacijama ta praksa i dalje ostati jer žele izbaciti sve planinare iz tog dijela Velebita. Samo neznam kako će im to poči za rukom jer i da nema staza ja sljedeći put idem na Hajdučki kuk koji mi je još ostao za posjetit na tom dijelu, a takno i drugi razmišljaju kako sam vidio.
Na planini se budi dan:
Meteorološka postaja na Zavižanu. Tada je bilo velikih +2C:)
Planinarski dom na Zavižanu:
Bukova šuma. Debla su se savila zbog težine snjega:
Kameno lice Velebita:
Premužićeva staza. Čovjek je stvarno imao viziju, šteta što nove postave ne sljede njegov primjer.
Vapnenac izbrazdan vodom koja po njemu pada milijunima godina:
Jesen je već odavno stigla u ove krajeve. Uskoro će zima:
Rosijevo sklonište:
Magla je obavila sve u 2 minute, a na primorskoj strani samo 2 km od nas sijalo je sunce..
Začarana maglovita šuma
Ljepota prirode:
Nakon 2 sata magla se malo razilazi:
Magla je skroz nestala:
Jel ono medvjed
Pogled na vrh Bumlja 1451m
Vitar puše, vani je zima, ne grije me ni flis ni windstoper..
Pogled na Alansku dolinu, sa Domom na Alanu i starom žičarom za izvlačenje drva:
Velebitski doci
Neka gljiva ali koja, nemam pojma:)
Propala investicija. Žičara za odnošenje drva sa Velebita otvorena 1960tih godina i ubrzo zatvorena jer zbog bure nije baš mogla funkcionirati. Sada stoji ruzinavi i propada, a nitko od odgovornih (Hrvatske Šume) ne razmišljaju od micanju iste. Sada je samo tema mnogih fotografija..
Neka stabla još uvijek zelene:
Lijevo nacionalni park... desno Lovište sjeverni Velebit OMG..
Dolina Veliki Lubenovac:
Kamenolom u nacionalnom parku?
Jedan od težih djelova puta. Uspon prema Vratarskom sedlu
Pogled na Gromovaču
Pogled prema dijelu Rožanskih Kukova.
Ovuda se treba probiti.
Fabini Doci:
Ovčice i konji:
Kapelica na Zavižanu: