antares je napisal/-a:
Ni bil original zapakiran... Če se prav spomnim je vzel aparat in objektiv iz regala in ga samo zapakiral v originalno embalažo... Ampak o tem takrat nisem razmišljal, sedaj pa je to težko dokazovat...
Potem je bil ta tudi testni za stranke in je čisto možno, da ga je res že prej kdo prisilil. Zato se le zmeni v BB, da ti to porihtajo. Mojega filmskega Canona EOS-a je (že daleč nazaj) en "mojster" zrihtal v enem popoldnevu in mi objektiv (AF) ni več nikoli prav delal...
Jaz sem v BB vrnil objektiv, ki je bil očitno neoster. Po ca 5 tednih dobim iz servisa nazaj in pravijo, da je vse OK in ni napake in mi ga v BB tišijo nazaj. Nisem vzel, sem sam klical servis (oz. zastopnika) v LJ in se zmenil, da dam zraven še drugi, enak objektiv, ki je bil "normalno oster" da primerjajo (imel sem 2 enaka kit objektiva - od starega in novega fotoaparata). Zraven sem dal testne slike ful drobnega teksta, kjer se je res zelo dobro videla razlika med fotkami z enim in drugim objektivom - in tako je bilo na vseh goriščnicah. Potem so objektiv brez problema popravili (nastavili) in to tako, da je zdaj novi bolj oster od starega (ki je bil za kit že itak čisto OK).
Hočem rečt, da je treba malo gnjavit včasih, drugače te žejnega čez vodo peljejo.