zacetnik_Urbi je napisal/-a:
MarkoB je napisal/-a:
Predno berem vso solato... zacetnik_Urbi, cim prej se spravi do kruha se pravi do €. Nasvet od Liala se mi zdi kar ok - sicer sam ves kako in kaj.
Nima smisla zgubljat casa v foto soli za neumnost na koncu bos pa bos in lacen ostal.
Ce hoces hitro do denarja se spravi bit vodovodar ali pa ploscicar - oboji sluzijo kot nori - se dohtari jim ne sezejo do kolen.
Kot profesionalni fotograf pa lahko zacnes na vec nacinov. Mogoce pomagas kaksnemu resnemu fotografu med vikendi za zacetek... cez par let pa na svoje.
Dejstvo pa je, da se v fotografiji moras znat prodat. V nasi drzavi moras pa kot uspesen fotograf poleg sposobnosti prodajanja in stiskanja na sprozilec imet velik "gobec". Kako slikas niti ni tako pomembno - vsaj po videnem.
m.
Torej povzetek tega je:
grem na kero koli šolo dalje pa sem vseeno lahk profi fotograf.?

Vsekakor.
Brez zamere, se vidi da si mlad in naiven.
Izberi solo, ki ti cimprej nudi kruh. Ce si vsaj malo spreten in nisi neroda so dela kot sem jih omenil zelo, zelo iskana. Sluzi se pa noro dobro, brez zafrkancije. Vprasaj kogarkoli. Da bos imel sluzbo v kateri bos malo ali nic delal in imel visoko placo pa je mala verjetnost.
Ko bos naredil solo za fotografa bos se zelo dalec od profesionalnega fotografa. Mogoce bi ti celo bolj koristila kaksna ekonomija...
Ce te pa fotografija resnicno veseli pa ni razloga da ne gres na zeljeno solo, vsekakor pa ni pogoj foto sola za profesionalnega fotografa.
A mislis, da me kdo, ki me klice za fotkanje vprasa kaksno solo imam? Najveckrat povedno, da so kje videli kaksen moj izdelek in bi sami zeleli kaj podobnega... Zacel sem pa zastonj (sicer samo enkrat) kot pomoc pri nekom, ki sem ga spoznal na eni prireditvi in se to cisto, cisto nakljucno (se danes mu priskocim ma pomoc za simbolen znesek, da pokrijem stroske za pot pa malce ostane). Potem sem pa se sam podal v drek in uspel izplavat. Ker imam redno sluzbo trenutno plavam, kar se fotografije tice, da v par dneh zasluzim vec kot cel mesec v sluzbi pa nimam ravno slabe sluzbe.
m.