e-Fotografija / FORUM
http://www.e-fotografija.com/forum/

LightRooom - vprašanje
http://www.e-fotografija.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=35853
Stran 1 od 1

Avtor:  airman02 [ 17 jun 2013, 12:47 ]
Naslov prispevka:  LightRooom - vprašanje

Živjo,

fotkam v načinu RAW+jpg. Ko uvažam fotke v LR, mi RAW slikco najprej prikaže v normalnih barvah - potem pa po nekaj sekundah ko sprocesira je slika ful bolj medlih barv.

A se da to na kak izi način spremenit, da bi fotko kazalo na isti način kot jo sprocesira fotkič? Da ne rabim potem vseh obdelovat na roke...

Sem malo že gledal rešitve na tujih forumih, pa vsi nekaj komplicirajo. Me zanima če je kakšna v izi rešitev.

hvala

Avtor:  urosm [ 17 jun 2013, 14:15 ]
Naslov prispevka:  Re: LightRooom - vprašanje

Fotkaj v jpg, pa bo točno taka, kot jo sprocesira aparat.

Avtor:  airman02 [ 17 jun 2013, 16:41 ]
Naslov prispevka:  Re: LightRooom - vprašanje

To mi je jasno ja, ampak mel bi recimo 10% narjenih fotk v RAW formatu, da mam večje opcije za obdelavo...

Avtor:  Dolfe [ 17 jun 2013, 17:49 ]
Naslov prispevka:  Re: LightRooom - vprašanje

Saj je enostavno. Shraniš si prebrane raw originale, potem pa jih po želji obdeluješ. Ostalo pa delaš v JPG.
Če si canonaš pa je sploh enostavno. Za konvertanje uporabiš canonov program DPP in z njim konvertaš rawe. DPP ti upošteva vse nastavitve fotoaparata, tako da ni nobenih razlik med jpg originali in kasnejšimi jpg iz rawa.
Ampak ,tega ne smeš razlagati naokrog. Profiči te bodo obžrli do kosti, če se boš toliko ponižal in priznal, da delaš tudi z Digital Photo Profesional (DPP), ker to pač ni fensi. Ni Adobe ..... Slika

Avtor:  Kleemen [ 21 jul 2013, 20:19 ]
Naslov prispevka:  Re: LightRooom - vprašanje

.

Stran 1 od 1 Časovni pas: UTC + 1 ura
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/