Zdravo,
Že celo večnost se nisem tu gor oglasil, verjetno je minilo že kar nekaj let.

Za spodnje bi mi kakšno dodatno mnenje prav prišlo, malo daljse pisanje.
Eos 5d (prva verzija!) mi je vse do pred nekaj dnevi delal odlično in zamenjave nisem delal, ker še vedno mislim da ni aparata, s katerim bi jaz prišel do boljših fotk kot pa s sedanjim 5d oz. bi bil vreden zamenjave, žal pa je pred nekaj dnevi šel zaklop in ga ne mislim menjati.
V zadnjih letih sem uporabljal in fotkal skoraj izkljucno samo s fiksnimi 24 1.4, 35 1.4, 50 1.4, 85 1.8 in 135 2.0, na koncu ugotovil, da v večini fotkam le z 50 1.4 in ostalo prodal(tudi zaradi pomanjkanja casa), ostal mi je se 17-40L.
Verjetno logična zamenjava bi bil 6d ali 5d mark III, vendar mi ostajajo problemi, ki so me zaceli motiti v zadnjem obdobju ze sedaj: pretežko in preveliko, preveč opazno, preveč časa za obdelavo (zdajsnji 5d je pomojem samo za raw fotografe), predvsem pa predrago - verjetno bi moral nabaviti še kakšno dodatno steklo, ker zdajsnja verjetno nista na nivoju senzorjev, sploh pa mi je fotografija le še hobi, v študentskih časih sem še nekaj malega zaslužil, sedaj pa ob sluzbi od 6.00 do 17.00 in ob 8 mesečnem sinu niti ne najdem več časa, tako da razmisljam v drugo smer.
Zagledal sem se v Fuji X-E2 - majhen in praktičen pa še tak z "dušo", z značilnimi Fuji barvami oz. odličnimi jpgji. Zraven bi za začetek poleg kita vzel še 35mm 1.4, poleg tega Fuji ponuja še precej ostalega fiksnega lečovja, ki je povsem na nivoju če ne celo bolje od L serije pri Canonu.
Kaj mislite? Najbolj me skrbi, kako se bi navadil na manjsi EVF okular in pa manjsi nadzor nad glob. ostrino, dveh stvari zaradi katerih mi je FF tako vsec. Kar se tiče ostrenja, nisem zahteven, glede na to da sem bil s kombinacijo 5d in 50 1.4 popolnoma zadovoljen.
Hvala za kakšno mnenje in če mogoče koga zanima nabava 5d (po simbolicni ceni) ali 50 1.4 oz. 17-40L, me lahko kontaktira na zs.

Lp