* *
Danes je 13 nov 2019, 01:45

Časovni pas: UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 22 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: E-PL3 in fleš
OdgovorObjavljeno: 23 dec 2011, 15:32 
Odsoten
vstopil v forum

Pridružen: 25 nov 2004, 08:46
Prispevkov: 147
Kupujem fleš za Olympus E-PL3. Uporabljal se bo večinoma znotraj hiše za osvetljevanje ljudi (otrok) preko odboja od stropa (ali s pomočjo difuzorja). Zunaj za doosvetlitev bo dovolj kar kit fleš.
Ker ne želim nekaj ogromnega, me zanima, če bo dovolj Nissin Di466 ali Metz 36 AF-5? Namreč zvečer s 45mm f1.8 objektivom ne dosegam dovolj visokih hitrosti (kljub 800 ISO, več ne želim zaradi kvalitete slike) in hitri otroci so večinoma neostri.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: E-PL3 in fleš
OdgovorObjavljeno: 23 dec 2011, 17:35 
Odsoten
Vreden zaupanja

Pridružen: 29 sep 2003, 15:07
Prispevkov: 7565
Kraj: Že kje/Morska decva
Jaz imam Olympusa 36R in je čisto dovolj.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: E-PL3 in fleš
OdgovorObjavljeno: 23 dec 2011, 19:24 
Odsoten
Lahko že verjamete v nasvet
Uporabniški avatar

Pridružen: 05 maj 2004, 15:17
Prispevkov: 1015
Kraj: Zemlja (začasno)
Jaz imam Metz 24 AF-1 za 60€ pa je čisto dovolj, še dimenzijsko je v skladju z E-PL3.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: E-PL3 in fleš
OdgovorObjavljeno: 28 dec 2011, 09:02 
Odsoten
vstopil v forum

Pridružen: 24 apr 2008, 13:32
Prispevkov: 451
Tudi jaz imam namen kupiti Nissina 466. Po mojih dosedanjih izkušnjah z Nissinom sigurno dela kot je treba.
Pri metzu 36 mene prdvsem moti, da ima samo ročno zumiranje...zelo nepraktično.

LP


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: E-PL3 in fleš
OdgovorObjavljeno: 28 dec 2011, 09:26 
Odsoten
Vreden zaupanja

Pridružen: 29 sep 2003, 15:07
Prispevkov: 7565
Kraj: Že kje/Morska decva
Slabost Nissina je v tem, da nima gibljive glave levo-desno, ampak le navzgor. Tako da mu to kar zmanjša uporabnost.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: E-PL3 in fleš
OdgovorObjavljeno: 28 dec 2011, 09:38 
Odsoten
vstopil v forum

Pridružen: 24 apr 2008, 13:32
Prispevkov: 451
Res je. Fleš ki bi imel skoraj vse kar hočem je recimo potem najmanj metz 44 ali 50, pa olympus 36...
ampak to so prevelike zadeve za te aparatke.

Nissin je majhen in ponuja kar veliko, glede na ceno pa je itak nepremagljiv. Pa daš gor en difuzor pa probaš tako rešiti malo zadevo.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: E-PL3 in fleš
OdgovorObjavljeno: 03 sep 2014, 20:57 
Odsoten
Pristopni član

Pridružen: 10 feb 2011, 21:08
Prispevkov: 77
Jaz pa bi imel majhnega in močnega! Tale novi Nissin i40 mi gre po žilah (žal je drag). Kaj pa tale: Meike speedlite MK-300, ga kdo pozna?


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: E-PL3 in fleš
OdgovorObjavljeno: 03 sep 2014, 23:44 
Odsoten
Svetovalec v resnih temah

Pridružen: 10 apr 2004, 13:35
Prispevkov: 2669
mam Metz 36, pa ga ne znam prav dobro uporabljat :mrgreen:
kaj pa mi bo, dam ISO na 8000, :lol: pa je


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: E-PL3 in fleš
OdgovorObjavljeno: 04 sep 2014, 07:49 
Odsoten
Vreden zaupanja

Pridružen: 29 sep 2003, 15:07
Prispevkov: 7565
Kraj: Že kje/Morska decva
Z Metzem pa res ne bi smel imeti problemov. Nastavi ga na A, izberi zaslonko in ISO (recimo f5.6, ISO 800), fotič daj na isti ISO in v M način f5.6 in recimo 1/30s. Nobena znanost.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: E-PL3 in fleš
OdgovorObjavljeno: 04 sep 2014, 09:45 
Odsoten
Svetovalec v resnih temah

Pridružen: 10 apr 2004, 13:35
Prispevkov: 2669
hmm, hvala, moram še navodila pogledat, edina nastavitev na 36 af5, ki jo vidim, je on/off ...


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: E-PL3 in fleš
OdgovorObjavljeno: 04 sep 2014, 15:08 
Odsoten
Vreden zaupanja

Pridružen: 29 sep 2003, 15:07
Prispevkov: 7565
Kraj: Že kje/Morska decva
Govorim iz glave, zadaj so verjetno drsniki, tam nastavi. Če pa poveš model, bom lažje pomagal.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: E-PL3 in fleš
OdgovorObjavljeno: 04 sep 2014, 15:11 
Odsoten
Vreden zaupanja

Pridružen: 29 sep 2003, 15:07
Prispevkov: 7565
Kraj: Že kje/Morska decva
Popravek, to je samo TTL fleš, nimaš si kaj pomagat.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: E-PL3 in fleš
OdgovorObjavljeno: 04 sep 2014, 15:52 
Odsoten
Lahko že verjamete v nasvet

Pridružen: 20 nov 2008, 22:34
Prispevkov: 1526
Imam Metz 58 AF-2 Digital za mikro 4/3 naprodaj :D

Na njem se da pa vse nastavljat.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: E-PL3 in fleš
OdgovorObjavljeno: 04 sep 2014, 16:03 
Odsoten
Svetovalec v resnih temah

Pridružen: 10 apr 2004, 13:35
Prispevkov: 2669
Ales_borlak je napisal/-a:
Popravek, to je samo TTL fleš, nimaš si kaj pomagat.

... nastavitve prek kamere, kolikor jih je,
za ročni zoom sem sem pa sploh nisem vedel, da ga ima :D


Zadnjič spremenil Klukec, dne 04 sep 2014, 16:14, skupaj popravljeno 1 krat.

Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: E-PL3 in fleš
OdgovorObjavljeno: 04 sep 2014, 16:05 
Odsoten
Svetovalec v resnih temah

Pridružen: 10 apr 2004, 13:35
Prispevkov: 2669
urosm je napisal/-a:
Imam Metz 58 AF-2 Digital za mikro 4/3 naprodaj :D

Na njem se da pa vse nastavljat.

že 36 je prevelik, kaj šele ta :D


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 22 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Časovni pas: UTC + 1 ura


Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu

Pojdi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group