Firbec je napisal/-a:
Seveda se vidi, če se ti ljubi potruditi in podeliti ocene.
Lahko pa seveda vse lepo opazuješ s strani in pametuješ
@Oskar: Natečaji in razstave niso čisto isto kot E-fotografija. Menim da smo tukaj da pokažemo kaj že znamo in predvsem da se učimo. In mene kot fotografskega analfabeta zelo zanima, kaj sem spregledal in kaj gledajo in vidijo strokovnjaki. Če bi imel priložnost pebrati samo po eno strokovno kritiko od vsakega člana žirije v vsakem kolu, bi bili verjetno sčasoma tudi moji (volunterski) komentarji boljši. Tako pa velikokrat samo gledam in mi enostavno ni nič jasno.
Ob vsem tem pa še tole: Vsakdo, ki je glasoval lahko vidi kako je vsak posamezen glasovalec razdelil svoje točke. Zakaj pa se ne da videti kako je glasoval vsak posamezni član strokovne žirije?
Zato, ker po moje ne vedno vsi glasujejo. Kdo ima kdaj čas, tak občutek pač imam. Nočem delat polemike, ampak, da alexusuova iz strani komisije ne dobi niti pike, kjer gre dobesedno za masterpiece, me res zanima, koliko nas je imelo še take svetlobne pogoje in imelo tudi to čast tak moment sploh v živo doživet, pa še zelo dobro je izvedena, potem, pa drugo in tretje mesto dobijo fotki, ki alexusovi niti do gležnjev ne pridejo. Jaz osebno sem z žirijo pri zadnjih štirih ali celo petih natečajih zelo, ma zelo, razočaran. Zato si želim številčnejšo komisijo, kjer se bodo "usedli" skupaj, vsi podali svoje mnenje in šele potem potalali ocene. Ne rabim komisije, kjer se bo ocenjevalo individualno, kdaj kdo ima čas. Kar tako, samo da je. Naj ne bo to polemika, ampak en predlog za naprej. Ne vem vključite tudi TNT ekipo, če se s tem strinjajo, kajti izbore delajo zelo dobre in sem siguren, da bi bili tudi pri e-fotograf 2011 zelo koristni. Moje mnenje.
Pri zadnjih petih natečajih imam občutek, da je komisija bolj delala zanimiv zaključek, tako kot pri Formuli 1.-) Daleč od realnega ocenjevanja. Nisem hotel tega mojega mnenja prej na glas povedat, ampak zdaj, ko je vsega konec, pa je prav, da to tudi glasno povem, če že gre tu za mnenja, predloge, želje,...
Ne gre se zaradi mene, ker jaz se za ta natečaj sploh nisem trudil kot bi se lahko, sem pač dal par mojih iz galerije gor, pa še tri kar tako, samo da je in niti na polovici tem nisem sodeloval, ampak nekateri so se.
Vedno kadar se neka zadeva prvič organizira pride do zadev, ki se jih v prihodnje lahko izogne, izboljša, zato naj se ve. Sicer pa vseeno pohvale komisiji, Matjažu za njihov čas in sponzorjemrjem za nagrade, ki se bodo podelile.-)
Še enkrat, ni to polemika, zato naj ne bo tako sprejeto!.-)