Ne vem, kake so vaše osebne izkušnje ...
Sam sem, pred par leti, sodeloval na podobnem natečaju (druga tema) iste knjižnice, ki se ga ekipa trudi pripravljati že vrsto let. Sprejete fotografije so razstavili brezhibno natisnjene na kappa ploščah, lepo osvetljene...pripravili otvoritev s pijačo in prigrizki, ter natisnili ličen katalog. Papir bi bil res lahko vsaj 20g težji, ampak to bi gotovo želeli tudi oni...Sem dobil občutek, da gre za precej entuziastičen projekt, ki ga fura nekdo bolj iz afinitete do fotografije, kot zaradi neposredne službene dolžnosti ( kot btw., še marsikaj v tisti knjižnici ) Komuniciranje z javnostjo pa to. Kot vem, naj bi razstava kasneje obredla še knjižnice po Sloveniji, najbrž je tako vsako leto.
Ne vem sicer, kakšni nevarnosti sem se izpostavljal, ne takrat ne sedaj nisem natančno bral tistega, kar vas je tako razvnelo...če prav razumem, bi lahko mojo fotko natisnili celo na plakatu, ki bi propagiral knjižnico...branje nasploh ? Po pravici bi se mi še fino zdelo, pa še za dobro stvar...

No, pa je ostalo le pri zgoraj omenjeni knjižici.
Kot eden od nagrajencev, lahko potrdim, da so se v celoti držali razpisnih pogojev; nemudoma nakazali denarno nagrado in me, po predpisih, spomnili na to pri oddaji dohodninske napovedi. Pokrovitelj je primaknil akumulatorske baterije s polnilcem, ki jih še danes s pridom uporabljam.
Najbrž sem rojen pod srečno zvezdo, še bolj verjetno gre za tisto o kmetu in krompirju...internet je poln zgodb o okradenih fotografih...in ponarejenih kitajskih baterijah

disclaimer : Nikogar od organizatorjev pa tudi širše v Mestni knjižnici ne poznam osebno, niti sem kako drugače povezan. Kot občan pa opazim in cenim njihovo dobro delo.
Si zaslužijo vso podporo !