Pozdravljeni!
Sem nov na forumu, a več let spremljam samo dogajanje na E-fotografija.
Na podlagi tukajšnjih recenzij, mnenj sem si omislil svoj prvi in kasneje drugi kompaktni digitalec: Canon S1 IS in Canon S3 IS.
Sedaj pa je počasi nastopil čas, da sežem višje,..., enostavno mi kompaktnež ne nudi več tistega kar želim, kljub temu, da skoraj vse ustvarjam v M funkciji.
Že slab mesec prebiram članke, recenzije, vporedne teste (odlična www stran dpreview) in prišel do zaključka, da bolje malce slabši body in raje boljši objektiv. Namen HOBI fotografiranja bodo popotništvo (dosti potujem po SLO in izven meja in želim to ovekovečiti na fotkah - kompaktnež odpove v slabših svetlobnih pogojih in hitrosti, detajli), živali v naravi (tu kompaktnež popolnoma odpove), kak portret, narava.
V ožji izbor sta prišla Canon EOS 60D (pojavil se je tudi Nikon D7000) in 600D. Ampak zaradi omejenega budžeta moram sklepati kompromis:
boljši body + Canon EF-S 15-85mm ali pa
slabši body + Canon EF-S 15-85mm + objektiv Canon EF 70-300 mm F/4-5.6 IS USM. Nagibam se k drugi rešitvi. Kupil pa bi prek Amazona iz ZDA (imam tam sorodstvo in bi oni kupili in poslali kot darilo), ker je občutno ceneje.
Glede videa mi je vseeno, ker ga ne uporabljam.
Sedaj pa me zanimajo vaša mnenja, predlogi!
LP A
PS: Hvala vnaprej za odgovore