Otto Von Chriek je napisal/-a:
Nisem hotel pogrevati zate očitno žolčne teme, Marko.
Seveda imaš pravico kupiti kjer je ceneje, samo glede na to kako malo nas je bi lahko Nikonova slovenska navodila za uporabo za npr. D3 tujim zbirateljem drago prodajali kot kurioziteto. Poskusi.
In podobno se zna zgoditi tudi s Slovenščino v EU. Mislim pal, da bi bilo dobro, le slovenci stopimo skupaj in podpremo drug drugega. In tudi naše trgovce, proizvajalce itd...
Moja mama se še spomni nemcev iz časov, ko nismo bili skupaj v EU (drugi svjetski), in ti povem, da nikoli ne nakupuje v Sparu.
Ni panike. Sem za podporo domaci ekonomijo in vse to, samo treba se je postavit na realna tla.
Upam, da bo nas jezik ostal se dolgo. Ce smo mali se to ne pomeni nic slabega. Da so me od tretjega razreda ucili anglesko pa ne morem jaz kaj dosti pomagat. Za nemscino mi ni bilo kaj dosti mar - mi je sicer malo zal iz taksnih in drugacnih razlogoc - sem bil podobenga mnenja kot tvoja mama - napaka.
Ce zeli mama bit korektna lahko zacne delat na svoji zemlji in brez tujih gnojil. Zmeraj je kje kaj 'nemskega' ali 'japonskega'.
Tega o cenah in nasih trgovinah pa res nimam rat in me zmeraj pogreje. Niti ne vem zakaj. Enostavno mi ni vsec.
Drugace sem pa verjetno med prvimi ki pri nas kupi kaksno neumnost, ceprav stane kje zunaj manj in celo vem kje in za koliko. Recimo 12 buteljk za 18 euronov. Vem, da jih dobim za manj, vem kje jih dobim za manj, vem kje dobim tisto kar je noter za se manj - sem pac mel dan.