Danes je 20 jun 2013, 06:44

Časovni pas: UTC + 1 ura

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 4 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Kamera.?
OdgovorObjavljeno: 03 jul 2005, 20:33 
Odsoten
Pristopni član

Kraj: non profti-land
No uglawnm str sm 13 let, in biu sm odličn. fotr je reku da gremo nekam pa da mi kupi ZAŽETNIŠKO kamero, h kateri on prispeva 600€(144.600) jas pa lahko prispevam h temu 113.711 SIT. (vendar bi najraje čim manj zapravil 8) ) no zelo mislim kar na sonijevo DCR - HC42 . VENDAR! zelo rad bi DVD kamero, ker preprosto ti ni treba previjati med posnetki. prosim svetujte. aja, pa ceno KAMERE planiram do ene 180.000. opremo bom že zravn kupu.

hvala !

Na vrh

Naslov prispevka: Re: Kamera.?
OdgovorObjavljeno: 03 jul 2005, 20:34 
Odsoten
Pristopni član

o4 je napisal/-a:
No uglawnm str sm 13 let, in biu sm odličn. fotr je reku da gremo nekam pa da mi kupi ZAčETNIŠKO kamero, h kateri on prispeva 600€(144.600) jas pa lahko prispevam h temu 113.711 SIT. (vendar bi najraje čim manj zapravil 8) ) no zelo mislim kar na sonijevo DCR - HC42 . VENDAR! zelo rad bi DVD kamero, ker preprosto ti ni treba previjati med posnetki. prosim svetujte. aja, pa ceno KAMERE planiram do ene 180.000. opremo bom že zravn kupu.

hvala !

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 04 jul 2005, 17:00 
Odsoten
Pristopni član

(oprostite za prejšni post, sam sem reflexno klikinu na quote ki je drugje 'uredi')
em zdej me pa zelo mika HC90. ali je vredno dati 60.000 SIT razlike med HC90 in HC42.??

PROSIM svetujte ker bi rad v kratkem že šou kupiti

hvala!

Lp, oblak

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 06 jul 2005, 09:42 
Odsoten
Pristopni član

Kraj: Izlake, Zagorje
Najprej se strinjam z oceno za slovenščino! (1)
o4, to ni IRC :wink:

Najprej bi ti predlagal, da v svojo ceno vračunaš še opremo za video montažo. Če boš imel samo kamero, boš posneto lahko gledal, vendar "surovi" posnetki navadno niso kaj prida. Če te zadeva RESNIČNO veseli, boš hotel kaj izrezati, pa kaj dodati, pa podložiti z glasbo, itd.
Torej je cena = kamera + kartica za video montažo.
Res je možnost da kupiš DVD kamero, uporabiš DVD-enoto za zajem videa v PC in pod Linuxom kakšen brezplačen program za montažo (morda DVD montažo podpira tudi MovieMaker pod WinXP, nisem pa prepričan; za silo bi si lahko pomagal tudi z Nerom6).
Vendar se pri DVD kamerah pojavi znaten strošek 8-centimetrskih DVD plošč, ki jih ne dobiš ravno za vsakim vogalom.
Če boš montiral z računalnikom je praktičen, če že ne nujen tudi DVD-pekač (če ga še nimaš?).

HC90 ima predvsem VEČJI CCD senzor od HC42, kar ti pomeni manj "šumečo" sliko v slabših svetlobnih pogojih. Verjetno je še kakšna razlika, ampak na prvi pogled mi je to najbolj padlo v oči. Ali je to vredno 60.000 SIT razlike se moraš pa ti odločiti.

Za čim cenejšo kamero je opcija tudi Sony Digital-8 program. Zapis je digitalen (DV standard), le kasete in kamere so večje; kamere tudi nekaj cenejše.

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 4 prispevkov ] 

Časovni pas: UTC + 1 ura

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu

Pojdi na: