* *
Danes je 03 jun 2020, 00:24

Časovni pas: UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 7 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Olympus; ekran ne dela
OdgovorObjavljeno: 07 nov 2015, 22:00 
Odsoten
Pristopni član

Pridružen: 07 nov 2015, 21:48
Prispevkov: 3
Pri starejši kompaktni kameri Olympus se mi je pojavil problem. Ko aparat prižgem, ekran ne dela, slika ni vidna. Lahko pa pregledujem starejše posnete fotografije, le slikati se ne da, oz. nič ni vidno. To se je pojavilo, ko se mi je enkrat popolnoma spraznila baterija, ko pa sem vložila novo polno, pa ekran ni več delal.
Ni vidno, da bi bila kakšna poškodba in tudi če bi bila, najbrž ne bi mogla pregledovati fotografij? Skratka, nič mi ni jasno in ne vem, kaj lahko še naredim, saj v nastavitvah ne najdem nič koristnega.
Lahko kdo pomaga?
Hvala


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Olympus; ekran ne dela
OdgovorObjavljeno: 07 nov 2015, 22:22 
Odsoten
Lahko že verjamete v nasvet

Pridružen: 24 sep 2006, 17:03
Prispevkov: 1298
Kraj: Speči za kompom
Snemi pokrovček na objektivu ??????? :twisted:

Če ti pokaže posnete fotografije potem ekranček deluje. Edino pokrovček objektiva ali napačne nastavitve (ročne-manual M -- preveč zaprta zaslonka F22..../prekratek čas) mi pridejo na misel.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Olympus; ekran ne dela
OdgovorObjavljeno: 09 nov 2015, 21:43 
Odsoten
Pristopni član

Pridružen: 07 nov 2015, 21:48
Prispevkov: 3
grizliboy je napisal/-a:
Snemi pokrovček na objektivu ??????? :twisted:

Če ti pokaže posnete fotografije potem ekranček deluje. Edino pokrovček objektiva ali napačne nastavitve (ročne-manual M -- preveč zaprta zaslonka F22..../prekratek čas) mi pridejo na misel.



No, tolk "blond" pa res nisem. Pokrovček je odprt, aparat pa tudi na avtomatiki slika, a ne pokaže posnetka. Nič jasno.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Olympus; ekran ne dela
OdgovorObjavljeno: 09 nov 2015, 22:56 
Odsoten
Pristopni član

Pridružen: 24 apr 2009, 17:44
Prispevkov: 40
Pozdrav,

test: Fotoaparat prizgite in pritisnite na sprozilec (naredite posnetek ali dva).
?: Ali ste ob pristisku na sprozilec slisali vse zvoke, ki ste jih ponavadi slisali med fotografiranjem?
?: Ali ta novi posnetek vidite, v nacinu za pregledovanje fotk?

1.Ce novo fotografijo najdete v nacinu za pregledovanje fotk, potem more bit kaksna nastavitev.
2.Ce fotoaparat novih fotografij sploh noce delat je lahko problemov vec (opticni sklop, senzor....)

Ce se odgovor skriva pod stevilko 2, potem bo treba kupit kaj novega :)...

Kateri model fotoaparata imate?

LP JAN


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Olympus; ekran ne dela
OdgovorObjavljeno: 14 nov 2015, 11:29 
Odsoten
Pristopni član

Pridružen: 07 nov 2015, 21:48
Prispevkov: 3
J_A_N je napisal/-a:
Pozdrav,

test: Fotoaparat prizgite in pritisnite na sprozilec (naredite posnetek ali dva).
?: Ali ste ob pristisku na sprozilec slisali vse zvoke, ki ste jih ponavadi slisali med fotografiranjem?
?: Ali ta novi posnetek vidite, v nacinu za pregledovanje fotk?

1.Ce novo fotografijo najdete v nacinu za pregledovanje fotk, potem more bit kaksna nastavitev.
2.Ce fotoaparat novih fotografij sploh noce delat je lahko problemov vec (opticni sklop, senzor....)

Ce se odgovor skriva pod stevilko 2, potem bo treba kupit kaj novega :)...

Kateri model fotoaparata imate?

LP JAN



Hvala za informacije, Jan.

Aparat oddaja ob slikanju vse običajne zvoke, a fotografije ne posname, je ni videti med pregledovanjem (ostale pred tem dogodkom vidim).
Aparat pa je znamke Olympus, model Mju-9010.

lp


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Olympus; ekran ne dela
OdgovorObjavljeno: 19 jan 2016, 12:34 
Odsoten
vstopil v forum

Pridružen: 07 sep 2011, 07:55
Prispevkov: 191
zamenjaj lcd, za večino velikoserisjkih aparatov se dobi na ebayu lcd zaslon s kitajske za cirka 10 eur in ga lepo po navodilih z youtuba sam zamenjaš,


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Olympus; ekran ne dela
OdgovorObjavljeno: 21 jan 2016, 10:17 
Odsoten
Pristopni član

Pridružen: 14 feb 2014, 18:23
Prispevkov: 2
Saj pravi da je lcd v redu, napaka je na senzorju. Ne zajame nič ter pred slikanjem ni nič vidno na zaslonu.
Na servisu povprašaj koliko bi bilo popravilo.


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 7 prispevkov ] 

Časovni pas: UTC + 1 ura


Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu

Pojdi na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group