fotofrik je napisal/-a:
Ne vidim smisla v teh komentarjih, ki ponavadi zajemajo le določene zvrsti fotografije, ki so blizu avtorju... Tole "klansko" obnašanje je na tem portalu res vedno bolj očitno... In potem ne vem, ali je ta stran namenjena krogu 10 ljudi, ki se "lajkajo" med sabo ali širši množici?
Lp!
Tile komentarji so po mojem mnenju napredek za galerijo. Ali so tudi napredek v širšem smislu besede, pa ne morem ocenjevati.
Strinjam pa se tudi s tem, da je okoli galerije zbran in izbran specifičen krog ljudi, za katere menim, da svoje poglede na fotografijo tudi usklajuje, če že niso v določeni meri usklajeni.
Kaj sem s tem želel reči? Ne gre toliko za "biti usposobljen ocenjevati posamezno temo", ampak gre tudi za določen, oseben pogled na svet, na razvoj tega sveta, v katero smer naj bi se razvijal. Tu pa je moje osebno mnenje: v splošnem v teji smeri ne vidim kakšnih posebnih napredkov.
Prepričan sem, da fotografi s svojimi slikami na nek način vplivajo na percepcijo gledalcev, torej na svet, glede na to, kar forsirajo in tisto, kar odklanjajo. Navadni opazovalci imajo lahko povsem drugačno percepcijo slike, kot strokovnjač za fotografijo. Saj lahko naredim paralelo z umetnostjo, tudi tam velja izkjučno mnenje izvedenca. Jaz pa pravim - kaj običajen opazovalec slike občuti ob pogledu nanjo, tudi to je pomembno, ne samo vzdih nekoga, ki se čuti poklican, vpoklican v fotografijo.
Ko bi galerija imela v prvi deseterici ljudi z drugačnim (različnim) pogledom na svet, bi tudi spodbujala (lahko) drugačno fotografijo, kot jo. Ampak do tega je silno težko priti, kajti pregovor pravi, da na veji sedijo ptiči iste vrste.
Zato se v nekem odtenku tvoje izjave strinjam s teboj.