Robert, a se ti ne zdi, da preresno jemlješ zelo lahkotno galerijo in njen poljuden koncept?

Fotke so pa res, če se spomnim leta nazaj, vse bolj nezahtevne, kar seveda ni nič narobe; mladi fotografi, ne glede na kronološko starost, odkirvajo znane motive, pa jih preizkušajo. A se spomniš kolikorat je bil že kakšen tunel pred tvojim? To so, po pravici povedano, zlajnani motivi (jaz sem tudi dal enega pred časom, ker me je zanimalo, kako taka reč pali

), ki nimajo s kreativnostjo veliko skupnega, podobno kot v glasbi vsak mulc najprej odkrije stare rokerje, pa jih posnema itd. Nič narobe, da se razumemo, samo to ni nivo, ki bi potem terjal pa še neke strašne strokovne izbore in relevantne komisije - poljudno in amatersko se pač nadaljuje tudi na tem nivoju in to je to. Mene sodelovanje zabava, včasih dobiš pa še kakšno koristno opazko ali mnenje, tudi od tebe. Ker te poznam, se nič ne bojim za svoj status, sploh mi ni mar za tovrstno tripanje, sicer pa klobuk dol za kakšno tvojo fotko, se pa včasih o drugih tako nerodno razgovoriš, da človek podvomi v tvoje umetniške oči.

No, hec, pa seveda dobre luči in brez zamere.