swingy je napisal/-a:
Mi je pa všeč, kako ste se lotili fotke in je lepo preuredili. Kako ste oblake popravili?
Popravek fotografije je sel v smer pretiravanja (kot to bo vsak fotograf povedal).
Analiziraj sliko ko jo vidis, poglej histogram oz zanesi se na svoj obcutek.Analiza: Nebo je presvetlo, Tla so pretemna. Odtenka svetlobe sta razlicna zgoraj in spodaj. Hisa na levem robu je precej temna in medla.
Resitev: 1) slikaj RAW
2) downoladaj in nalozi Lightroom
3) opri sliko v Lightroomu
Potem pa rabis se 10-15 sekund:
4)
(Nekaj moras narediti z nebom): potegni z misko prelivni filter z gornjega roba fotografije do vrha streh, povecaj v tem filtru osvetlitev za 1-2 EV in dodaj malo kontrasta ter premakni WhiteBalance malenkost proti modri barvi
5)
(Nekaj moras narediti s hisami): Shadows sem premaknil za malenkost na levo (to pomeni da sem posvetlil samo temne tone, anmpak ne povsem crnih)
poljubno:6) Zelena barva je bila prevec medla, zato sem za nekaj % povecal njeno nasicenost
7) Slika mi je bila premalo globinska (nesorazmerna s povdarjenim nebom), zato sem se od spodaj potegnil prelivni filter do malo cez zelenico in potemnil 0.25 EV