* *
Danes je 08 apr 2020, 19:02

Časovni pas: UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 26 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Hitro premikajoče ....
OdgovorObjavljeno: 21 dec 2003, 22:38 
Odsoten
Pristopni član

Pridružen: 21 dec 2003, 22:28
Prispevkov: 17
Kraj: Ljubljana
Pozdravljeni!

Sem čisto frišen na forumu in v fotografiji.
Zanima pa me sledeče: kako posneti hitro premikajoče se objekte (hokej) z digitalnim fotoaparatom?
Mogoče je komu vprašanje smešno :D samo meni ni čisto nič jasno :( .

Hvala za vaše odgovore.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 dec 2003, 22:43 
Odsoten
Marsal

Pridružen: 29 sep 2003, 06:39
Prispevkov: 21125
Kraj: Ljubljana
Če fotografiraš akcijo pred golom, strel, reakcijo vratarja, buli, pretep, leteče menjave, nalet v bando s kratkimi časi.
Hokejista v gibanju, ko pelje puck lahko tudi spremljaš in zamegljiš nezanimivo ozadje.

? Katero foto kamero ?


Matjaž


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 dec 2003, 22:48 
Odsoten
Padel v boju

Pridružen: 01 okt 2003, 16:21
Prispevkov: 1825
Kraj: :jarK
matjaz je napisal/-a:
? Katero foto kamero ?


Ja - s hitro kamero, kajne?! :lol:

Ki hitro slika, ko pritisneš.
Ki hitro dela posnetke, ko držiš sprožilec.
Ki fokusira hitreje, kot rečeš enpirprosim.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 22 dec 2003, 08:41 
Odsoten
Svetovalec v resnih temah
Uporabniški avatar

Pridružen: 10 okt 2003, 18:30
Prispevkov: 3105
Kraj: Maribor / U-117
Iz nicka bi sklepal na.......? :)


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 22 dec 2003, 13:01 
Odsoten
Pristopni član
Uporabniški avatar

Pridružen: 03 nov 2003, 16:36
Prispevkov: 84
Kraj: Celje
MH0 je napisal/-a:
Iz nicka bi sklepal na.......? :)


že že, ampak nick je čisto poceni..... :wink:

Igor


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 22 dec 2003, 23:34 
Odsoten
Pristopni član

Pridružen: 21 dec 2003, 22:28
Prispevkov: 17
Kraj: Ljubljana
Sony dsc-v1.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 23 dec 2003, 10:34 
Odsoten
Marsal

Pridružen: 29 sep 2003, 06:39
Prispevkov: 21125
Kraj: Ljubljana
Ma bo šlo z V1. Kratke čase maš, poteg tudi lahko narediš, edino daljše goriščnice imaš bolj malo.
No te pa tistih 5MP reši če narediš izrez.

Tako kot za hokejiste, tako tudi zate velja! Trening, trening, pa bodo dobre fotke ratale.

Če pa češ kakšne specialne. Kamero daj v gol in z daljincem proži! :wink:

Matjaž


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 23 dec 2003, 13:15 
Odsoten
Svetovalec v resnih temah
Uporabniški avatar

Pridružen: 10 okt 2003, 18:30
Prispevkov: 3105
Kraj: Maribor / U-117
matjaz je napisal/-a:
No te pa tistih 5MP reši če narediš izrez.

Ma ne ga sračkat no! Iz 5 na 3MP je manj kot 1,27X povečave, torej z V1 na skupno 5X. Za 10X pa bi na tem aparatu potreboval skoraj 20MP povrh pa ti osvetlitev ne bi štimala, če ne bi že pri slikanju mislil na to kaj boš pozneje izrezal!

LP, MH.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 23 dec 2003, 16:15 
Odsoten
Marsal

Pridružen: 29 sep 2003, 06:39
Prispevkov: 21125
Kraj: Ljubljana
Velika večina uporabnikov V1 bi svoje fotke brez problema povečala na 30 X 40 cm. In zadovoljni bi bili z njimi. Kar pomeni, če narediš fotko 10 X 15, kar jih v večini primerov delajo bo tudi izrez lahko vsaj 3X-ten.

Osvetlitev. Trening in vse se da naredit. Tudi upoštevati, da rabimo pravilno osvetljen določen del. Če ne, pa korekture v programih.

Matjaž


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 23 dec 2003, 19:14 
Odsoten
Pristopni član

Pridružen: 21 dec 2003, 22:28
Prispevkov: 17
Kraj: Ljubljana
Najbolje da grem trenirat. :D


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: mal dodam pač
OdgovorObjavljeno: 29 dec 2003, 21:11 
Odsoten
Pristopni član

Pridružen: 25 nov 2003, 11:20
Prispevkov: 14
ali lahko kdo pošlje nekaj napotkov o konkretnih nastavitvah, uporabi fleša itd.

hvala


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 29 dec 2003, 21:33 
Odsoten
Pristopni član

Pridružen: 21 dec 2003, 22:28
Prispevkov: 17
Kraj: Ljubljana
Iz navodil, ki so mi jih dali asi iz foruma sem zaenkrat pobral naslednje.
Podnevi ob dobri svetlobi aparat na S (nastaviš hitrost zaklopke na najhitreje 1/1000) f pa uravnava aparat sam. Zadeneš vse z malo vaje če pa je res hitra stvar potem še malo potegneš aparat za objektom in je.
V osvetljenih prostorih (hokejska dvorana): objekt mora biti blizu(10m max) aparat na A, (nastaviš f na najmanj (2.8)) zaklopko pa štima aparat sam. Obvezno sledenje in poteg aparata za objektom. Dobiš megleno ozadje in jasen objekt. Izogibam se zooma ker potem vsako sliko stresem.
V slabi svetlobi pa ne znam nastavit aparata, da bi mi slika ratala pa, da ga j.... Sploh pa s flešem najbrž da ne bo šlo, ker itak premal da od sebe da bi osvetlil večjo površino.
Tko to so moje izkušnje po 10 dnevni uporabi Sony DSC-V1 in 690 slikah na vse mogoče in nemogoče načine. :D

p.s. Ne me spluvat če sm kej zaj... ko sem tole pisal sem čisto nov v tem in 14 dni nazaj nisem vedel o tem skoraj nič. Sej dons pa sam mislm da nekaj vem. :(

Hvala vam za vaše nasvete. Se priporočam!!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 29 dec 2003, 21:37 
Odsoten
vstopil v forum
Uporabniški avatar

Pridružen: 26 dec 2003, 12:43
Prispevkov: 377
Kraj: Sl. Konjice
v1 lahka bi še pokazal kakšno fotko, ki ti jo je uspelo nardit ;)


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 29 dec 2003, 21:56 
Odsoten
Pristopni član

Pridružen: 21 dec 2003, 22:28
Prispevkov: 17
Kraj: Ljubljana
Kako pa jo naj pripopam? :(


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 29 dec 2003, 22:09 
Odsoten
vstopil v forum
Uporabniški avatar

Pridružen: 26 dec 2003, 12:43
Prispevkov: 377
Kraj: Sl. Konjice
ja hm,
nevem, če se da na forum gor uploadat, ker slikce zazvamejo kr neki prostora. a maš slučajno svoj server??? če prideš na net preko volja ali siola imaš na obeh 10 mb prostora, kamor lahko uploadaš in potem daš link tu, da lahko mi pogledamo.
da prideš na stran:
ftp://freeweb.siol.net/ in potem vpišeš username in password isto kot, ko se prijaviš na net

lahka tudi preko ftp v kakšnem programu. za volja pa nevem točno.


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 26 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Časovni pas: UTC + 1 ura


Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu

Pojdi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group