* *
Danes je 14 okt 2019, 04:39

Časovni pas: UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 5 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: s3 is ?
OdgovorObjavljeno: 15 dec 2007, 22:01 
Odsoten
Pristopni član

Pridružen: 09 nov 2006, 23:13
Prispevkov: 19
Vzorčna slike so posnete z omenjenim aparatom na auto poziciji.

Ker imam problem z grahastimi slikami večkrat, predvsem v slabi svetlobi in zaprtih prostorih, prosim koga, ki ve zakaj, da me poduči.

Hvala

slike:
http://www.moj-album.com/slike/8978627/ ... Tg6UtQ.jpg
http://www.moj-album.com/slike/8978627/ ... if2Q9l.jpg

in primerjava slik posnetih ena za drugo. (exif je enak)

http://www.moj-album.com/slike/8978627/ ... BqdLMS.jpg
http://www.moj-album.com/slike/8978627/ ... i4PThj.jpg


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 15 dec 2007, 22:20 
Odsoten
Vreden zaupanja
Uporabniški avatar

Pridružen: 30 jan 2004, 21:25
Prispevkov: 7968
Kraj: Republic of Passivia-Aggressivia
Temu se reče zgrešen fokus, ne pa grahasta fotka :lol:
Do tega pa pride zato, ker ti v temnih prostorih avtofokus dela nadure in včasih enostavno ne zadane. Tu ni rešitve.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 dec 2007, 17:46 
Odsoten
vstopil v forum
Uporabniški avatar

Pridružen: 06 dec 2006, 18:21
Prispevkov: 265
žulj.. večji je ISO.. bol zrnata je fotka.. jebat ga tak je :) kak so slabi svetlobni pogoji uporabi bliskavico..

pri fotki od psa pa si čisto focus sfulal.. mogoče ne ostri na taki bližini.. al pa si sprva ostril na kaj druga nekje za cuckom?

je pa res da v slabih pogojih AF dela nadure.. tak kot je juze napisal :wink:

tudi jaz sem nekdaj imel S3 ( natanko 1 mesec sem ga imel ) .. pa nisem bil zadovoljen v slabih pogojih.. tak da le DSLR te reši :wink:



lp


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 dec 2007, 19:51 
Odsoten
Pristopni član

Pridružen: 09 nov 2006, 23:13
Prispevkov: 19
Ja pri psu gre res za zgrešen fokus, zato tudi dve sliki.

Še vedno pa upam, da se najde rešitev tudi za slabe svetlobne pogoje, pa brez menjave aparata.

Obstaja tudi možnost ročnega ostrenja, ki pa je po moje s tem aparatom povsem neuporabna. :(
(Upam, da mi bo kdo napisal, da se motim. :P )


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 17 dec 2007, 21:26 
Odsoten
Pristopni član

Pridružen: 08 okt 2007, 17:25
Prispevkov: 59
S3 v slabih svetlobnih pogojih na AVTO poziciji sam nastavi ISO občutljivost na Hi (High) in posledično se pojavi šum. Uporabljaj druge programe, kjer lahko ročno nastaviš ISO občutljivost (P, Tv, Av, M), pa ne bo šuma. Je pa res, da bodo potem daljši časi...in fotke stresene, če boš slikal iz roke. :) Al pa slikat s flešem. :wink:

Aja, glede ročnega ostrenja. Po mojih izkušnjah S3 to pogosto opravi malo po svoje...odvisno od tega, kaj hočeš izostriti...če ostriš pri slabi svetlobi, lahko oceni razdaljo do predmeta, ki je oddaljen 1m, na 4 ali 6 metrov. :roll: Ampak, če večkrat poizkušaš, mu mogoče enkrat celo uspe. :P


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 5 prispevkov ] 

Časovni pas: UTC + 1 ura


Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu

Pojdi na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group