* *
Danes je 14 okt 2019, 03:59

Časovni pas: UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 1 prispevek ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Praktični odgovori za Digi-novinca
OdgovorObjavljeno: 12 nov 2007, 17:13 
Odsoten
Pristopni član

Pridružen: 05 nov 2007, 17:00
Prispevkov: 38
Kraj: Kamnica pri MB
Končno sem prešaltal iz DIA zanesenjaka v Digi veseljaka s Oly
SP-550UZ.70% posnetkov je iz pohodništva, ostalo je morje in Macro, ostalih motivov je zanemarljivo.
In sedaj pri meni kot Digi-greenhornu nastopijo nejasnosti, za kateri VAS prosim točnih odgovorov.

- ne bi se rad odrekel komforta gledanja "like DIA" iz fotelja na platno,
zato- kakšen projektor mi svetujete, da bo slika( izključno za domačo tj.
sobno uporabo ) na platnu približno taka kot na DIA, ali se splača
kupiti večji TV zaslon ( npr. LCD 107 ") in preko njega gledati kvalitetne
posnetke.

PRI ISKANJU MOTIVA, VEDNO DAJEM POUDAREK OKOLICI KOT OSEBI (če npr. slikam osebo na vrhu gore, mi je pomembneje, da se v ozadju dobro vidi veriga gorskih vrhov, ali med vsponom na vrh, da se vidijo razgledi, pot sama, pogoji itd.)

- kako priti do dovolj ostrega ,osvetljenega in barvno lepega ti.
panoramskega posnetka ( zgodilo se je, da so bili pogoji slikanja
dobri - sonce s strani - ko sem slikal Dravsko dolino iz Kalvarije,kjer
je bilo Pohorje z leve in Kozjak z desne strani, prav tako reka Drava
vmes, lepo ostri in osvetljeni v drugi-oddaljeni polovici polovici
posnetka, v prvi - kameri bližji polovici pa temni, nerazpoznavni )
- ali uporabljati AVTO in SCN programe( s katerimi dodatnimi funkcijami
sliko korigirat še pred šljocem tako, da ne rabiš doma s pomočjo rač.
programov čarati ostrine, barv itd.)
- uporabljam 2kompleta baterij GP2700 s polnilcemGP PowerBankQuick3
polnijo se 8 ur ( ali je lahko en komplet ti. rezervnih baterij v polnillcu
in se skozi fila, da je vedno poln in na raspolago za menjavo)
- ali med npr. 3 urnim izletom, med posnetki aparat izkljapljat - kaj
porabi več energije? Če pri tem aparatu ne škljocneš določen čas, se
postavi v stanje pripravljenosti, ob vklopu pa sproži več funcij zagona.

Pa bodisi zaenkrat dovolj in upam, da si kot novinčič foruma nisem drznil preveč zagnjavit. Hvala za odgovore.


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 1 prispevek ] 

Časovni pas: UTC + 1 ura


Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu

Pojdi na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group