Keviin je napisal/-a:
Žal, z mojimi prihodki to ne bo mogoče... Kot dijak si lahko privoščim največ objektiv za 500€

Kako pa si si privoscil photoshop CS6. Ce se bos kdaj lotil prodajat svoje slike bos moral malo vec vloziti v obdelavo podatkov. V EXIFU imas od PS 6 naprej sledljivo serijsko stevilko software-ja.
Ogledal sem si tvoje slike na flickr-ju. Priznat je treba, da imas dober obcutek za kompozicijo in oko za motive. Vidim, da najvec slikas z fiksno goriscnico 50. Ta goriscnica je cisto fajn za pse, za vecje zivali od blizu je pa je kot premajhen, za slikanje npr preskakovanja okvir pa prevelil.
Jaz primerljivo zelo pogosto uporabljam 90 mm f.2.8 za portrete. Tvoji portreti na FB (tisti fantek) so slikani prevec od blizu. Popacitve dobro in zanimivo izpadejo pri psih ali mackih, pri ljudeh pa ne.
Ce si kot dijak na tesnem z denarjem, potem je seveda problem. Vlozi vase, da se bos naucil se bolje komponirati slike in podaj se v daljse goriscnice.
Ce hoces za probo poceni priti skozi, razmisli o CANON EF 75-300mm f/4-5.6 (pri Mediamarktu ga dobis za 220 Eur).
Naucil se bos delati s telezoomom, verjetno lahko nabijes ISO na 3200 in bo pac malo bolj zrnato in po 2 letih s tem objektivom bos vedel kaj zelis kupiti.