Živjo,
imam zgoraj omenjenega Canona že cirka 6-7 let. V zadnjih dveh letih sem malo postavil na stran dSLR fotografijo (sem več fotkal s kompaktom), ampak objektiv je bil občasno vseeno v uporabi. No, vzamem pred mesecem objektiv na pot po Korziki... vse lepo, dokler pri relativno zaprti zaslonki f/9 se mi pojavi err 01. Clean lens contact. Ufa. Najprej pomislim na kamero, ki je tudi že kar v letih (Canon 7D). Potem nekaj časa še dela na f/4 normalno (če so časi dovolj kratki), potem pa še to ne več...
Berem po forumih in je to še celo neka serijska napaka pri teh objektivih, in več uporabnikov ima podobne probleme. npr.
http://www.sitdowndisco.com/canon-24-10 ... lem-err-01Je že kdo imel tako okvaro, in koliko je prišlo popravilo? Vem, da je uradni servis 3A, ampak ali je še kaka druga možnost? Sprašujem zato, ker sem dal njim pred časom (zdej je že par let) za popravit 70-300DO, pa imam slabe izkušnje za precej visoko ceno (in dobil ogromen front focus brezplačno, kar sem ugotovil precej pozno - ko sem ga prodajal). Poleg tega imajo meni neugoden čas poslovanja in težko ulovim njihovo odprto poslovalnico.