* *
Danes je 16 okt 2019, 04:32

Časovni pas: UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 16 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: vr ali is konverter
OdgovorObjavljeno: 15 nov 2004, 09:23 
Odsoten
Svetovalec v resnih temah

Pridružen: 09 feb 2004, 18:41
Prispevkov: 4905
Ali je kdo že izdelal kaj podobnega?Mislim na firme nikon, canon, sigma,...
Natakneš med objektiv in aparat in vsi objektivi so lahko s stabilizacijo!
Morda je ideja mimo, ampak je pa :wink:
l.p.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 15 nov 2004, 09:27 
Odsoten
Padel v boju
Uporabniški avatar

Pridružen: 24 okt 2003, 19:46
Prispevkov: 9431
Kraj: Kamnik
Prvič slišim in tudi dvomim, da je izvedljivo, če upoštevamo, kako IS/VR deluje.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 15 nov 2004, 10:47 
Odsoten
Svetovalec v resnih temah
Uporabniški avatar

Pridružen: 10 okt 2003, 18:30
Prispevkov: 3105
Kraj: Maribor / U-117
O tem je ker nekaj časa nazaj že nekdo na dpreview(Oly-SLR) teoretiziral. Tehnično seveda zveni izvedljivo, marketinško pa.... :)


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 15 nov 2004, 13:19 
Odsoten
Marsal

Pridružen: 29 sep 2003, 06:39
Prispevkov: 21125
Kraj: Ljubljana
Ideja je na mestu. Samo se izgubijo karakteristike objektiva.

Matjaž


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 nov 2004, 08:41 
Odsoten
Svetovalec v resnih temah
Uporabniški avatar

Pridružen: 10 okt 2003, 18:30
Prispevkov: 3105
Kraj: Maribor / U-117
matjaz je napisal/-a:
Ideja je na mestu. Samo se izgubijo karakteristike objektiva.

Matjaž

Tako kot to pač je s telekonverterji.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 nov 2004, 08:49 
Odsoten
Vreden zaupanja
Uporabniški avatar

Pridružen: 30 jan 2004, 21:25
Prispevkov: 7968
Kraj: Republic of Passivia-Aggressivia
Ma, jaz bi naredil glih obratno kot Minolta. Senzorji se cenijo, torej ni problema dat not mal večji senzor in ga premikat, čeprav tako zmeraj izgubiš vsaj nekaj površine.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 nov 2004, 08:52 
Odsoten
Svetovalec v resnih temah
Uporabniški avatar

Pridružen: 10 okt 2003, 18:30
Prispevkov: 3105
Kraj: Maribor / U-117
juze je napisal/-a:
Ma, jaz bi naredil glih obratno kot Minolta. Senzorji se cenijo, torej ni problema dat not mal večji senzor in ga premikat, čeprav tako zmeraj izgubiš vsaj nekaj površine.


Obratno kot minolta ali obratno, kot minolta? :-)


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 nov 2004, 08:53 
Odsoten
Vreden zaupanja
Uporabniški avatar

Pridružen: 30 jan 2004, 21:25
Prispevkov: 7968
Kraj: Republic of Passivia-Aggressivia
AAAAAAAARGH!
NIKDAR VEČ PISAT BREZ KAVE!

(zdaj sem pa v dno duše osramočen)
(se grem mal :badboy: )


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 nov 2004, 09:31 
Odsoten
Svetovalec v resnih temah

Pridružen: 22 mar 2004, 14:13
Prispevkov: 4420
Kraj: Ljubljana
ne,ne kar gor ostani pa mi razloži kaj si s tem obratno kot minolta hotu povedat? Nism zakapiral.


p.s. ne mislim te s tem dr**t zaradi ene vejice, mene zanima vsebinsko :wink:


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 nov 2004, 09:35 
Odsoten
Vreden zaupanja
Uporabniški avatar

Pridružen: 30 jan 2004, 21:25
Prispevkov: 7968
Kraj: Republic of Passivia-Aggressivia
Ja no, Minolta ima AS narejen tako, da se tipalo, ki je manjše od svetlobnega kroga, pomika in tako kompenzira tresljaje. Obraten postopek bi bil tipalo, ki je večje od svetlobnega kroga, se pa podobno pomika za kompenzacijo tresljajev.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 nov 2004, 09:58 
Odsoten
napreduje v forumu

Pridružen: 27 feb 2004, 22:35
Prispevkov: 919
A ne bi potem dobil elektronskega vignjetiranja...


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 nov 2004, 10:15 
Odsoten
Vreden zaupanja
Uporabniški avatar

Pridružen: 30 jan 2004, 21:25
Prispevkov: 7968
Kraj: Republic of Passivia-Aggressivia
V mojem idealnem svetu že ne! :)
Ja no, valjda je del senzorja neizkoriščen, ampak to je pač cena, ki jo plačaš za nestreseno sliko.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 nov 2004, 11:52 
Odsoten
napreduje v forumu

Pridružen: 27 feb 2004, 22:35
Prispevkov: 919
Sam to ni nič drugače, kot imam KM narejeno - to je samo kako bi sistem delal, če bi uporabili FF senzor


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 nov 2004, 12:01 
Odsoten
Lahko že verjamete v nasvet
Uporabniški avatar

Pridružen: 07 okt 2003, 14:21
Prispevkov: 1917
juze je napisal/-a:
V mojem idealnem svetu že ne! :)
Ja no, valjda je del senzorja neizkoriščen, ampak to je pač cena, ki jo plačaš za nestreseno sliko.

In potem bi v vsakem trenutku mogu natančno vedet, kateri deli tipala je neizkoriščen in sliko porezat? :-k


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 nov 2004, 12:09 
Odsoten
Vreden zaupanja
Uporabniški avatar

Pridružen: 30 jan 2004, 21:25
Prispevkov: 7968
Kraj: Republic of Passivia-Aggressivia
No ja, zdi se mi, da ne bi bil glih nek izziv sprogramirat ustrezen firmware za samodejno rezanje. Ampak dobro, Olympusovim programerjem je izziv sprogramirati firmware, ki bi samodejno prikazal histogram pri pregledu slike, tako da ... :twisted:


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 16 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Časovni pas: UTC + 1 ura


Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu

Pojdi na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group