Članki 

 


Članki
Test SONY GPS-CS1 / Povej mi, kje sem (bil)!
Ko se s potovanja vrnete pregledujete množico slik in na lepem se vam zgodi, da se nikakor ne morete spomniti, kje za božjo voljo ste posneli sliko, ki jo ravnokar gledate. Tu zablesti GPS-CS1 v vsem svojem sijaju. Vaše slike lahko opremi z geografskimi koordinatami (zemljepisna dolžina in širina) in s pomočjo programa za prikaz podatkov (primer takšnega je npr. GoogleEarth) v trenutku odkrijete »lokacijo«, kjer ste sliko posneli. Preprosto, kajne?! Seveda, saj je tudi GPS-CS1 preprost za uporabo. Obišči stran ]
Jan 10, 2007, 18:36

Članki..
Novo, novejše, najnovejše?
Vendar pa dejansko vprašanje, zakaj vedno najnovejše, še vedno ostaja. Si znate na njega odgovoriti? Oziroma če se vprašamo drugače, kaj vas prižene do zamenjave mobilnega telefona za novejšega? Podobno velja tudi na drugih področjih – med katere sodi tudi fotografska oprema.
Dec 18, 2006, 15:52

Članki..
Osnove optike I.del / Camera obscura
Zakaj sploh rabimo sistem ostrenja (lečo, ogledalo ali pa tudi samo preluknjan karton) pred filmom? Zakaj ni dovolj, da film obrnemo proti sliki, da bi se ta pojavila na njem?
Dec 5, 2006, 07:36

Članki..
Začetek e-Fotografije (prvi ohranjeni članek o prihajajoči foto tehniki)
Zanimiv članek za nedeljsko branje in spomin na preteklost! Sam sem že leta 1976 na grafični šoli preko velikih bobenskih skenerjev spoznal tehnologijo digitalizaciji slike. Vse od takrat me digitalni zapis spremlja pri poklicnem delu. A vse do leta 1990, se niti dobro zavedal nisem, da je digitalizacija fotografij in diapozitivov preko skenerjev tista tehnologija, ki bo med fotografe prišla na tak način kot jo poznamo danes in na hitro zamenjala film.
Nov 19, 2006, 16:18

Članki..
Foto book / Ko izginejo spomini!
Velikokrat sem že prebral, da naj ne zaupam arhiviranja fotografij CD ali DVD medijem.. Vendar tega nisem verjel, dokler se mi pri odpiranju fotografije ni zgodilo naslednje:
Nov 8, 2006, 09:56

Članki..
Kam vodijo poti naravoslovne fotografije
In kam po zahtevnejše motive? Ni treba prav daleč, za pozorne opazovalce zadostuje narava okrog domačega kraja. Pomembno je le, da se zaveš svojih sanj, potem se ti pot sama kaže pod nogami in tudi noben korak ni pretežak. Le za tiste, ki svoja prizadevanje ne pretkejo z ljubeznijo do narave, bo ustvarjanje fotografij kljub fantastičnim tehnološkim zmogljivostim ostalo le težaško delo.
Oct 26, 2006, 12:27

Članki..
Nikon interview: Charles- André Wamberque, Assistant Manager, Product Planning and R&D Department
We never said we abandoned the full frame. But then again, we never said when we will introduce a camera with a full frame sensor. We’re definitely still thinking and working on it but I cannot tell you when it might happen.
Oct 17, 2006, 06:43

Članki..
SanDisk Extreme IV proti konkurenci / Test spominskih kartic
Ko fotografiramo več posnetkov v nekaj sekundnih presledkih s kompaktno ali DSLR kamero, ponavadi sploh ne opazimo, da nam kartice omogočajo drugačne hitrosti glede zapisa podatkov. Šele ko želimo s kompaktno kamero posneti daljši kader video zapisa, pa se nam že lahko zatakne. Zapis se kljub pritisnjenemu prožilcu ustavi.
Oct 10, 2006, 11:00

Članki..
Photokina 2006 / New trends in photography
In 2006, the major change is in postproduction. For the enthusiast photographer, this means new easy to use programs used to correct red eyes, face recognition, scene recognition and tonal corrections in addition to improved in-camera algorithms and a lot of new programs used to produce high quality pictures in minilabs. For the professionals and the more demanding amateurs, the software companies are developing completely new possibilities.
Oct 10, 2006, 09:12

Članki..
SanDisk interview / Tanya Chuang, Senior Retail Product Marketing Manager
Will there be a 16GB Extreme IV card? No, our fastest cards will not always have the highest capacity. Extreme IV will have the highest speed available and Extreme III will have the highest capacity.
Oct 9, 2006, 23:45


Vpiši novico | e-Fotografija

Obnovljeno:Jul 21st, 2008 - 15:23:46