Kompaktne kamere


Sony 828 / pod soncem
By Matjaž Intihar
Dec 16, 2003, 19:38

 

V zadnjih dneh sem dodobra obremenil moj strežnik. Vzrok Sony 828. No danes so tudi drugod po svetu že predstavljene prve fotografije kupcev te kamere. Razprave! Kromatska aberacija in šum. O tej temi ne konca ne kraja. Pa se le redki s trezno glavo sprašujejo za kaj pa je ta kamera namenjena in ali je ta kamera vredna svojega denarja. In so naše prve fotke že spuščali preko raznih programov za šum. Najbolje se je iskazal NINJA NOISE. Sedaj je največ vprašanj, kako se rešiti kromatske aberacije, oziroma magenta in zelene barve ob robovih. Kar naj se!

Sam se počasi že prilagajam na to hibridno kamero. Danes sem ugotovil še nekaj več. Vemo, da milijoni ne povedo veliko. Tudi šum je nasploh v tem razredu brezpredmeten. Torej? Kamera je dobra za svoj denar in tu iščite kakovost in konkurenco. Nikakor pa jo primerjati s DSLR. To je nov izziv za Sony.

Tokrat vam pred končno oceno kamere predstavim še zadnjo serijo fotografij. Ujel sem lepo vreme vredno popotnika in poizkusil uloviti nekaj ljubljanskih zanimivosti. K slikam tudi ne dodajam nobenih tehničnih podatkov. Zakaj? Vprašajte se za namen kamere in vse vam bo jasno!


© Copyright 2003 by e-Fotografija in DigiFot.com

Na vrh

 
Vpiši novico | e-Fotografija |  

Obnovljeno: Mar 9th, 2007 - 10:08:49